Interior

Zo stijl je een elementenbank in je woonkamer

Zo stijl je een elementenbank in je woonkamer

Houd je van combineren en variëren? Dan is de elementenbank helemaal voor jou weggelegd. Deze bank bestaat uit losse delen en kun je keer op keer restylen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wat zijn de leukste manieren om de elementenbank te stijlen?

Populair

De laatste tijd is de elementenbank steeds populairder geworden. Steeds vaker zie je deze eyecatcher in het interieur van iemand terugkomen. De elementenbank wordt ook wel een modulaire zitbank genoemd. Eigenlijk een zitmeubel dat bestaat uit losse elementen die een waardevol geheel vormen. Er kunnen eindeloos veel zitcombinaties worden gecreëerd. Zo kun je voor een rechte bank gaan met een losse hocker of een uitgebreide hoekbank met losse elementen. Je krijgt dan een soort leefeiland. De losse elementen zijn in diverse afmetingen te verkrijgen.

Flexibel

De elementenbank creëert sfeer in de woonkamer en biedt flexibiliteit door de praktische functie. De losse zitelementen van de bank worden door een koppelsysteem met elkaar verbonden. In een handomdraai heb je een compleet nieuwe look in de kamer. Ideaal ook voor als je een wat kleinere kamer hebt of als je visite krijgt. Een heel originele bank en vooral multifunctioneel.

Geschikt voor iedere woonkamer

De bank is geschikt voor iedere woonkamer, want je hebt zoveel mogelijkheden om te variëren. Kies uit talloze stijlen en afmetingen. De losse elementen kun je neerzetten waar je maar wil. Languit relaxen kan, maar wil je meer ruimte dan zet je hem bijvoorbeeld als poef naast de bank zetten. Alles is mogelijk. Hoe leuk is het om de bank af te stijlen met een leuk kleedje of diverse kussens. Zo maak je je bank nog meer eigen en het oogt een stukje knusser. 

Stoffen


Het bankstel is beschikbaar in diverse stoffen. Ga je voor een hoekbank met stoer leer of wil je losse elementen van bijvoorbeeld suède? Het beste is om naar een showroom in de winkel te gaan om de stof te bekijken en te testen. Je kan zelfs stoffen mee naar huis krijgen om thuis in daglicht te bekijken hoe je de kleur en stof vindt uitkomen. Dit is echt een must om te doen. Iedere stof ziet er anders uit in een winkel dan bij jou thuis. Neem samples mee om teleurstelling te voorkomen. Pas het vooral aan naar jouw wensen en behoeften. En wat veel mensen niet doen… In de meeste meubelwinkels kun je flink onderhandelen over de prijs. Doen, dus!

 

Shopping time

1. Poef 

 

 

 

 

2. Zitsarm element

 

 

3. Ruggedeelte element

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top