Fashion

Steden waar je het beste kunt vintageshoppen

Steden waar je het beste kunt vintageshoppen

Vintageshoppen is iets wat de laatste jaren heel erg is toegenomen. Soms zijn er pop-up stores, maar er bestaan ook winkels waar je kunt vintageshoppen. We hebben de leukste shops onder elkaar gezet voor je uit verschillende steden.

Vintage shoppen in deze steden

Amsterdam: Laura Dols

Dit winkeltje is gespecialiseerd in vintage kleding voor de echte modeliefhebber. Van handgemaakte hoofdbandjes uit de roaring 20s tot glittergalajurken en petticoats uit de jaren 50. Laura Dols heeft ook een Welkom Thuis collectie, wat allerlei oud linnengoed verkoopt. En ja, het wordt nog beter: de winkel heeft zelfs een vintage bruidsatelier! Hoe leuk is het om even wat trouwjurken te spotten uit de jaren 50?

Wolvenstraat 7, Amsterdam, Lauradols.nl

Rotterdam en Breda: Fleurs Depot

Fleur opende een winkel voor vintage kleding aangezien haar huis er te klein voor werd. Ze zit nu in het oude gebouw van de Nederlandse Borduurfabriek in Rotterdam. Sinds 2019 is Fleurs Depot ook te vinden in Breda. Voor mensen die houden van vintage kleding en een ruimte met werkbanken, antieke spullen en brocante kasten: hier moet je heen.

IJsclubstraat 13, Rotterdam, Moskesweg 2, Breda, Fleursdepot.nl

Den Haag: Little green shop

Deze winkel staat vol met authentiek vintage interieur, vintage kleding en planten. Ze hebben goede koffie en verkopen dus vintage kleding. Het is een leuke hotspot in het Zeeheldenkwartier in Den Haag.

Prins Hendrikstraat 103, Den Haag, Bar-enzo.com

Nijmegen en Arnhem: Fabrics and More

Van vintage kleding als trainingspakken en jeansmerken tot vintage meubels. Bij Fabrics and More in Nijmegen en Arnhem kunnen vintagelovers zich uitleven. De kleding wordt per kilo verkocht, dus shoppen maar!

Derde Walstraat 83, Nijmegen, Pastoorstraat 18, Arnhem, Fandm.nl

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top