Fashion

Dit zijn de 7 jurkentrends die wij in de zomer van 2020 zullen dragen

Dit zijn de 7 jurkentrends die wij in de zomer van 2020 zullen dragen

Gisteren was het al fijn weer en vandaag is het helemaal heerlijk! De zomer staat voor de deur dus de jurken kunnen weer een prominente rol krijgen in jouw kledingkast.

Met een midi-jurk zit je in 2020 sowieso helemaal goed. Wil je nog wat meer trends weten op het gebied van jurken? Dan zijn er maar liefst zeven te onderscheiden voor de zomer van 2020. Wat jouw smaak ook is, er zit vast een mooie variant voor jou tussen.

1. Pofmouwen

De pofmouw doet het voor elk type top goed in het voorjaar van 2020 en ook bij de jurk is het een graag gezien detail. Het legt extra de nadruk op je schouders zonder dat het te mannelijk wordt. Sterker nog, het zorgt voor een romantische twist.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiffany Hsu (@handinfire) on

2. Laagjes

Het is volume wat de klok slaat bij de eerste twee jurkentrends van 2020 want naast pofmouwen zien we graag laagjes terug in de jurken. Heerlijk als jij het liefst iets aandoet waarin jij even niet zo druk hoeft te maken of jij je buik inhoudt (als je dat al deed natuurlijk). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanette (@_jeanettemadsen_) on

3. Minimalistisch

Mag het van jou niet al te gek zijn of houd je wat meer van een strakker of stoerder silhouet? Dan is de minimalistische jurk wat voor jou. Simpel, to the point maar altijd met een wow-factor. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ellie (@slipintostyle) on

4. Polo

Het polokraagje is weer terug en hoe! Misschien associeer je het met kak of degelijk maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Anno 2020 combineren we de polokraag graag met een dieper uitgesneden neklijn en vaak bij items in een opvallend kleurtje of in het oog springende print. Zo ook voor de jurk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trine Kjær (@trinekjaer_) on

5. Cut-out

Recept: neem een simpele of doorsnee jurk en voeg daar een fijne cut-out aan toe. Het resultaat? Een smakelijke look! De cut-out kan op verschillende plekken terugkomen. Zowel op de heup als in de taille komt regelmatig voor. Tacky of goedkoop is natuurlijk niet de bedoeling dus zorg ervoor dat het stuk bloot gecompenseerd wordt met iets anders, bijvoorbeeld door de lengte van de jurk of een hooggesloten neklijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessie Bush (@wethepeoplestyle) on

6. Crochet

Het gehaakte materiaal heeft een comeback gemaakt voor de zomer van 2020 en dat vinden wij helemaal niet erg want: vrouwelijk, subtiel sexy en romantisch tegelijk. Deze kon dus echt niet in de jurkentrends voor de zomer van 2020 ontbreken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monikh Dale (@monikh) on

7. Polka dot

Vorig jaar was de stip al razend populair en deze trend zet haar succes voor de zomer van 2020 gewoon even door. Waarom ook niet? De polka dot zorgt voor een frivool geheel. Kleine stipjes zijn leuk, maar grotere exemplaren nog leuker. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stephanie Broek (@stephaniebroek) on

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top