Fashion

Topshop gaat gender neutral paskamers invoeren bij hun winkels

Een paar jaar geleden was ik met mijn vriend bij Topshop in Londen. Ik wilde graag zien hoe de outfit stond die hij aanpastte, maar ik mocht van het personeel absoluut niet de paskamers in komen. 

Nu gaat Topshop het over een hele andere boeg gooien. Mannen en vrouwen zijn allemaal welkom in dezelfde paskamer. Travis Alabanza, een transgender vrouw, wilde in Topshop in Manchester jurken passen maar werd niet toegelaten in de paskamer voor vrouwen door het personeel. Een vervelende situatie waar zij zich over uitliet op Twitter.

Topshop reageerde uiteindelijk met een bericht dat zij hun paskamerbeleid hebben aangepast. Wereldwijd zouden mannen en vrouwen nu in dezelfde paskamer kleding kunnen proberen. Het is niet helemaal duidelijk of enkel dit incident de oorzaak is voor het nieuwe beleid of dat ze meerdere klachten hebben ontvangen.

Travis is nog niet helemaal tevreden. Zij wil graag dat Topshop hun personeel beter gaat trainen op hoe zij om moeten gaan met de diverse klanten die zij krijgen. En dat kan nooit kwaad, denken wij.

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top