Mama

Dit zijn de allerleukste on trend babynamen van 2022

Dit zijn de allerleukste on trend babynamen van 2022

Het zal de meest bijzondere tijd van je leven zijn: de zwangerschap. Toch kijk je het meeste uit naar die speciale dag. De dag waarop jouw zoon of dochter geboren zal worden. Maar voordat de geboortedag daar is, zal je voor een belangrijke keuze staan. Want welke naam zetten jullie straks op het geboortekaartje? 

Elk jaar zie je een aantal populaire babynamen voorbijkomen. Eén ding kunnen we je alvast vertellen: korte en stoere namen staan centraal aankomend jaar. Wij maken de keuze wat makkelijker voor je, want dít zijn de babynamen trends van 2022!

Scandinavische namen

Het is niet de eerste keer dat onze noorderburen zorgen voor inspiratie op het gebied van namen. Ook in 2022 zijn namen met een Scandinavisch randje populairder dan ooit. Ze kenmerken zich door hun korte, stoere en internationale klank. Maar aan wat voor soort naam moet je denken? Populaire Scandinavische jongensnamen zijn bijvoorbeeld Finn en Vigo. Bij meisjesnamen kun je denken aan Elin en Liv. 

Stoere namen

En dan de stoere namen voor zowel jongens als meisjes. In 2021 was dit al een ware trend, maar deze trekken we nog even door naar 2022 (en misschien wel langer). Stoere jongensnamen hebben meestal één of twee lettergrepen, zoals Max, Jake of Mason. Zoals je hoort komt ook hier het internationale aspect terug. De meisjesnamen hebben daarentegen vaak een afkorting van een langere naam met één lettergreep. Denk hierbij aan Juul (Julia), Noor (Nora) en Saar (Sara). 

 

Genderneutrale namen

De tijd dat jongens alleen blauw droegen en meisjes roze is voorbij. Tegenwoordig is beige zelfs een ware trend. Omdat mensen dit steeds belangrijker vinden, is het niet zo gek dat genderneutrale namen in 2022 steeds meer van belang worden. Misschien zal je denken, maar wat zijn dan eigenlijk namen voor zowel jongens als meisjes? Er zijn heel wat leuke genderneutrale namen! Denk bijvoorbeeld aan Jaimie, Noa en Robin. 

Kort en krachtig is populairder dan ooit

Gaat je voorkeur uit naar een korte en krachtige naam voor jouw kleintje? Ook dan zit je in 2022 goed! Korte namen, zoals Zoë en Noah, zijn favorieten die het eigenlijk al jarenlang goed doen. Grote kans dat je wel iemand kent met de naam Sophie, Bram of Daan. 

Een combinatie

Ben je aan het twijfelen of je jouw kleintje een tweede naam wil geven? Zeker doen als je on trend wilt zijn! Een lange voornaam - of meerdere namen - zullen in 2022 ook nog altijd populair zijn. Misschien is het je wel eens opgevallen dat baby's steeds vaker meerdere namen krijgen. Denk hierbij aan Zara-Lizzy, Loua-Mae, Liam James en Frenky-Dean. Het ligt er natuurlijk maar net aan of je ervan houdt, maar je zorgt er wel voor dat jouw kleintje een unieke naam krijgt. 

Spirituele namen

Hoe leuk? Aankomend jaar zullen we ook wat spirituele namen voorbij zien komen! Deze namen zijn bijvoorbeeld gebaseerd op religieuze tradities en oude mythes met een moderne twist. Wil je dat jouw zoon of dochter een unieke naam krijgt die je - zeker in het begin - niet vaak zal horen? Dan zou je kunnen gaan voor Ava, Zenn of Kyan!  

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top