Fashion

De fijnste modeklassiekers om in jouw garderobe te hebben

De fijnste modeklassiekers om in jouw garderobe te hebben

Dit is een ode aan de modeklassiekers: de items die iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben. Deze tijdloze stukken zijn onverwoestbaar en nooit weg te denken uit het modebeeld. Wat zouden we zonder ze moeten?

Een aantal mode items moet je gewoon in je kast hebben omdat ze tijdloos zijn. Investeer bijvoorbeeld in een goede jeans en je kan er jaren mee vooruit. Vraag jij je af welke items nog meer thuishoren in dat rijtje? Dit zijn ze!

1. Converse

Het merk Converse gaat way back. Het werd namelijk opgericht in 1908. Al meer dan 100 jaar lopen mensen in de met stof beklede schoen die te herkennen is aan zijn rubberen zool en het logo. In 1917 introduceerde de Converse All Stars basketbalschoenen en sindsdien is de populariteit van het merk alleen maar gestegen. Bijna iedereen heeft wel één (of meer) paar in haar kast staan. Ze staan leuk onder vrijwel alles en hebben een speelse maar stoere uitstraling. Het is de perfecte tijdloze klassieker die jouw outfit helemaal afmaakt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door tamia🦋✨ (@tamiablue) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nina Huynh (@yourgirlneens) op

2. De witte blouse

Wie geen witte blouse in haar kast heeft hangen, moet er nu toch echt één aanschaffen. Als je 'm hebt, begrijp je het: je wilt niet meer zonder. Dit is een kledingstuk dat nooit uit de mode zal raken want het is echt een tijdloos item. Voor de dagen dat je even niet meer weet wat je aan moet trekken, is de witte blouse dé uitkomst. Het oogt elegant en je kan het op heel veel verschillende manieren stijlen. Bovendien zie je er al snel verzorgd uit wanneer je deze klassieker draagt. Kleed het af met een colbertje en je bent ready to go

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anna Rosa Vitiello (@annarvitiello) op

3. Mantel

Tot op de dag van vandaag wordt de mantel met veel plezier gedragen, zowel door vrouwen als mannen. Het is een item dat zo klassiek is en dus nooit niét zal passen met het hedendaagse modebeeld. Je ziet ze vaak in neutrale kleuren zoals beige, zwart, donkerblauw en crème wit omdat dit tinten zijn die altijd kunnen maar ook steeds vaker met een leuke twist. Zo zie je dit jaar bijvoorbeeld veel mantels met twee verschillende patronen of de Schotse ruit. En wat denk je van felle tinten? Waar je deze jas ook overheen draagt, het maakt je outfit stijlvol. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jessie Bush (@wethepeoplestyle) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beatrice Gutu (@beatrice.gutu) op

4. De spijkerbroek

Sinds 1873 is de spijkerbroek niet weg te denken uit het straatbeeld. Levi Strauss kreeg dat jaar patent op de simpele, en met klinknagels bedrukte, broek. Niet wetende dat het tot op de dag van vandaag nog één van de meest geliefde broeken zou zijn. Dit key item is erg veelzijdig, want er zijn talloze varianten. Zo is er voor ieder lichaam een passende vorm. Je kan met de spijkerbroek heel veel kanten op, want geen een model is hetzelfde. Dit item mag dus niet ontbreken in jouw garderobe want de jeans zal nooit verdwijnen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Léna (@lenafarl) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sabina Socol (@sabinasocol) op

5. Ray-Ban

Ray-Ban is ontstaan in 1937. Ooit nagedacht waar de naam op slaat? Het betekent letterlijk de zonnestralen uitbannen. De zonnebrillen van dit merk zijn een absolute klassieker, want de pasvormen zijn zo gemaakt dat het op ieder hoofd goed zit en mooi staat. Het is allemaal begonnen bij de Amerikaanse luchtmacht. Hier werd voor de piloten een speciale zonnebril ontworpen. Sindsdien zijn de brillen van het merk alleen maar in zijn populariteit gestegen en worden ze tot op de van vandaag nog steeds massaal gekocht. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ray-Ban (@rayban) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wallis Day (@wallisday) op

6. De blazer

Eén van de populairste kledingstukken van dit moment: de blazer. Al sinds jaar en dag wordt het met veel trots en plezier gedragen. De inspiratiebron ervan is een uniformjasje van de Britse Royal Navy. Het 19e-eeuwse jasje was marineblauw en bevatte gouden knopen. Vandaag de dag is de blazer in allerlei verschillende kleuren en maten te verkrijgen. Waar voorheen het jasje alleen tijdens officiële gelegenheden werd gedragen, heeft het nu de functie van een alledaags mode item. Het wordt op veel manieren gecombineerd. Zo zie je dat vrouwen oversized blazers dragen of het afstijlen met een centuur om hun middel. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ellie (@slipintostyle) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_) op

7. De zwarte handtas 

Welke vrouw heeft dit niet? Een zwarte handtas is een absolute must have. Iedere outfit wordt op een eenvoudige manier afgestyled, want het past overal bij. Waar is een vrouw zonder haar handtas? Precies. Nergens. Daarom is het goed om te investeren in een mooie zwarte handtas. Hij hoeft niet groot te zijn, zo lang jouw telefoon, portemonnee en lippenbalsem er maar in past. Neem je liever wat meer mee? Dan zijn er ook prachtige handtassen in een groter voormaat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

8. Little black dress 

Vaak speelt de nodige stress op rondom een evenement. Je hebt een feestje of een diner en het is iedere keer hetzelfde liedje. Je weet niet wat je aan moet trekken en staat op het punt om wéér iets nieuws te kopen. Voor dit soort situaties is de little black dress de redder in nood. Zwart staat altijd goed en past bij iedere gelegenheid. Een eenvoudig zwart jurkje kan al veel doen. Stijl het af met een paar eyecatching sieraden, een opvallende kleur lipstick en je bent klaar. Zo simpel kan het soms zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gala (@galagonzalez) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucy Williams (@lucywilliams02) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top