Fashion

5 manieren om een witte blouse stijlvol te dragen

5 manieren om een witte blouse stijlvol te dragen

Een witte blouse is één van de modeklassiekers. Een tijdloos item dat iedere vrouw wel in haar kast heeft hangen. Met dit simpele kledingstuk kan je heel wat kanten op.

Heb je een belangrijke meeting? Dan biedt de witte blouse uitkomst. Ook voor een casual afspraak is een overhemd erg gepast. Zo zijn er nog veel meer gelegenheden waarbij dit modestuk jouw reddende engel kan zijn. Even geen inspiratie? Bekijk hier vijf verschillende manieren om het item stijlvol te dragen.

Oversized

Voor een oversized look hoef je het alleen maar een paar maten te groot te kopen of bezoek een keer de mannenafdeling voor een even net iets andere pasvorm. Deze look zien we veel terug bij vrouwen. Ze combineren de blouse met een spijkerbroek of met cycling shorts. De samenstelling van oversized en strak zorgt voor een coole tegenstelling en terwijl het tegelijkertijd stoer en vrouwelijk is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

Off the shoulder

Een andere manier om jouw witte blouse op een stijlvolle manier te dragen, is off the shoulder. Knoop hem niet helemaal tot boven dicht, maar laat de bovenste vijf knopen open. Nu heb je genoeg speling om 'm subtiel van je schouder af te schuiven en het item zo te stijlen dat je een sierlijk stuk ervan ziet. Dit is erg elegant en het geeft je outfit een vrouwelijke touch. Daarnaast zien we dat de blouse veel omgekeerd wordt gedragen, dus met de knoopsluiting op de rug. Hiermee creëer je een unieke look. Helemaal als je hem dan off the shoulder draagt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire) op

Geknoopt

Een ideale manier om een kledingstuk toch passend te maken, is om 'm te knopen. Op deze manier kan je de blouse bij heel veel verschillende looks dragen. Zo kan je het met een high waist jeans combineren of over een jurk heen. Je creëert hiermee een oufit met lagen en je legt het accent op je taille. Dit zorgt voor een extra mooi vrouwelijk figuur

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

Klassiek

Eén van de vijf manieren die wij allemaal kennen, is natuurlijk de klassieke stijl om een blouse te dragen. Je knoopt hem tot bijna bovenin dicht, maar laat net genoeg open voor een mooie hals en decolleté. Dit maakt de look vrouwelijk omdat een blouse ook snel formeel over kan komen. Stijl het af met een mooie grove ketting en grote oorbellen en je hebt de kantoor uitstraling ineens omgetoverd naar een trendy look. Stop de blouse in een blauwe of zwarte spijkerbroek en draag er een paar stoere boots bij.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Valeria Lipovetsky (@valerialipovetsky) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

Als jurk

Je kan de blouse natuurlijk oversized dragen op een broek of rok, maar je kan het overhemd ook in zo'n grote maat kopen dat je het kan dragen als een jurk. Heb je liever dat je nog een elegant deel van je lichaam kan tonen zoals je benen? Draag 'm dan tot net boven de knie. Ben je wel toe aan een fashionable statement look? Koop de blouse dan in een enorme maat en draag het als jurk tot aan de grond. Ook kan je dit kledingstuk afstylen met een mooi centuur. Zo maak je van een simpele witte blouse ineens een sierlijk item

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Léna (@lenafarl) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top