Mama

7 x de allerleukste cadeaus om je mama mee te verrassen op Moederdag

7 x de allerleukste cadeaus om je mama mee te verrassen op Moederdag

Over een paar weken is het al zover: op 12 mei is het Moederdag. Natuurlijk zou jij je moeder kunnen verrassen met een parfum of een ander standaard cadeau maar het is leuker om het wat origineler aan te pakken. Heb jij even geen inspiratie? Wij helpen je graag een handje met een paar leuke tips voor moederdagcadeaus!

1. Afternoon tea

De perfecte manier om een gezellige middag met je moeder te hebben, is samen te genieten van een afternoon tea. Het is het uitgelezen moment om even goed bij te kletsen onder het genot van lekker eten. Bonus? Je hebt zelf ook wat aan dit cadeau en dat is nooit vervelend.

2. De perfecte cadeaubon

Een cadeaubon heeft misschien een beetje een negatief imago maar dat is eigenlijk zo onnodig. Wat nou als je moeder super kieskeurig is en het liefste graag zélf uitkiest wat ze wil hebben? Dan is dit het perfecte cadeau om te geven. Probeer wel voor een exemplaar te gaan die een beetje toepasselijk is zoals een Fashioncheque als je moeder van mode houdt en een bon van een parfumerie als beautyproducten meer haar ding zijn. 

3. Spadagje

Net als een afternoon tea is dit een cadeau waar je samen van kunt genieten én je even gezellig kunt bijkletsen. Er zijn tegenwoordig een hoop verschillende gift vouchers verkrijgbaar, waaronder dus ook een cadeaubon voor een wellness dagje waar je zelf kunt kiezen welk moment je gaat. Voel jij je niet comfortabel bij het idee naakt te moeten lopen voor je moeder? Er zijn een hoop spa's die een badkledingdag hebben. Als extra verrassing kun je voor je moeder een massage of een andere fijne behandeling boeken!

4. Een sieraad

De meeste vrouwen zijn dol op sieraden en daar is jouw moeder vast geen uitzondering op! Een mooi paar oorbellen of een ketting met een hanger: het is een mooie manier hoe ze jou altijd bij haar kan dragen.

5. Een fotoboek

Wil je jouw moeder een écht bijzonder cadeau geven? Stel dan een fotoboek samen met daarin beelden van mooie momenten die jullie samen hebben beleefd voorzien van een tekst. Wedden dat jullie het niet droog kunnen houden?

6. Een plant

Bloemen zijn leuk maar kun je redelijk snel weer weggooien. Wil je iets geven wat duurzamer is? Dan is een mooie plant een goed idee. Of het nou een exemplaar is voor in huis of in de tuin of eentje met bloemen of zonder: het is iets waar ze langer plezier van heeft en altijd bij aan jou zal denken. 

7. Een leuke workshop

Heb je altijd al samen bonbons of een bloemenkrans willen maken? Dan is dit het uitgelezen moment! Een datum prikken hoeft natuurlijk niet meteen. Geef gewoon een kaartje met daarop een leuke tekst en de workshop die jullie samen gaan doen. De dag bepalen jullie naderhand samen wel. 

8. Een weekendje weg

Wil je echt uitpakken? Dan is een weekendje weg met je moeder perfect! Boek ergens in Nederland een hotel en ga samen op stap. Lekker winkelen, lunchen en 's avonds drankjes drinken op het terras. Het is het perfecte moment om écht even samen tijd te besteden. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top