Fashion

Dit zijn de tofste tassentrends voor herfst 2018

Dit zijn de tofste tassentrends voor herfst 2018

De najaarscollecties liggen alweer volop in de winkel en daarom is augustus de beste maand om jouw herfst garderobe samen te stellen. Zeker wat betreft een tas, want als je hem nu koopt, kun je hem nog maandenlang dragen. Maar wat zijn de tassentrends voor herfst 2018 eigenlijk? 

Dit najaar zien we veel uiteenlopende stylen: van klassieke handtassen en crossbodybags tot clutches en de belt bag, die inmiddels bewezen heeft geen rage meer te zijn. Nieuw dit seizoen is de miniatuur necklace bag, een klein tasje dat je om je hals kunt hangen. Wat we in de herfst van 2018 nog meer kunnen verwachten? Wij selecteerden acht tassentrends die grote impact zullen hebben dit najaar.

1. Brown is the new black 

We riepen het al eerder: bruin is het nieuwe zwart. Bruin is namelijk net zo veelzijdig als zwart en nu het neutrale kleurenpalet zo populair is, past een bruine tas daar zeker bij. Van chocoladebruin en tan tot diep roodbruin en cognac. Bruin gaan we héél veel zien dit najaar. 

tassen trends

Leather fanny Pack, € 69,- & Other Stories      Arezzo Terra Vacchetta, € 450,- ATP Atelier

2. Croc-effect

Animalprints zijn trending dit najaar. Niet zo gek dus dat dit ook terug te zien is in de tassentrends voor herfst 2018. Van een subtiel krokodillen relief tot kleurrijke snake prints.

 

croc trend

Snakeskin crossbodybag, € 99,- Uterqüe      Heuptas met ritsen, € 19,99 Mango     

3. Saddle bags

De saddle bag maakt een comeback dit najaar, mede dankzij de iconische tas van Dior, die voor herfst 2018 nieuw leven in geblazen werd. 

Suède schoudertas, € 39,95 Zara    Braided Mini Saddle Bag, € 79,- & Other Stories

4. Logo

Designers strooiden voor herfst 2018 wederom ongegeneerd met logo's. Niet zo erg, want als je dan toch zoveel geld uitgeeft aan een tas, dan mag je er best een beetje mee pronken, toch?

logo bags trend

Off White Sculpture Diag bag, € 730,- deBijenkorf       Balenciaga XXS shopper, € 1090,- deBijenkorf

5. Carrie Bradshaw bags

Ken je ze nog, Carrie's kleine, grappige tasjes met kort handvat? Dit seizoen zijn ze overal. Van kittige kralentasjes tot kleurrijke varianten met embellishment. Kan niet gekker.

rassentrends herfst 2018

Bejewelled handbag, € 69,- Uterqüe        Tas met doorzichtige kralen, € 59,99 Mango     

6. Miniature Necklace bags

Deze tassentrend is nieuw dit seizoen en wij moeten toegeven; dit ziet er best gezellig uit! Marc Jacobs, Stella McCartney en Giambattista Valli stuurden hun modellen met miniatuur necklace bags de catwalk op. Tof? Ja! Praktisch? Mwah, want in zo'n mini tasje kunnen we natuurlijk helemaal niets kwijt. Anderzijds heb je wel meteen je belangrijkste items bij de hand. We zien nú al betaalbare varianten bij Zara en Mango opduiken, dus het kan niet anders dan dat deze trend groots (of klein?) wordt! 

miniatuur necklace bags

Minischoudertas in heuptasmodel, € 15,95 Zara   Mini crossbodytas, € 12,99 Mango

7. Tartan bags

De ruit is overal dit najaar en dus kan hij ook niet ontbreken in dit lijstje met tassentrends. Van de tartan ruit tot checked prints. Wil je het helemaal 'fashion' doen? Combineer je tartan bag dan met andere check prints.

tartan tassen trend 2018

Heuptasje met tartan ruit, € 15,99 Stradivarius    Balenciaga Bazar Check clutch, € 695 deBijenkorf

8. Vintage Inspired Mini's

Mini bags zijn niet nieuw, maar dit najaar draait het om vintage invloeden. Van box clutches in rijke kleuren tot kleine schoudertasjes die verdomd veel lijken op het juwelenkistje van je oma. 

vintage bags trend 2018

Tas in de vorm van kastje, € 39,95 Zara.     Studded shoulderbag, € 26,- Topshop

 

Beeld: Brunopress
Deel dit artikel
Back to top