Beauty

8 manieren waarmee we ons haar ruïneren

8 manieren waarmee we ons haar ruïneren

Never underestimate the power of a good hair day. Mooi en gezond haar kan ervoor zorgen dat je voor je gevoel alles aankunt. Maar wist je dat we onbewust heel veel dingen doen waardoor je je haar ruïneert? Daarom hebben we hieronder een lijstje gemaakt met gewoontes die je voor een volle bos haar moet afleren. 

 

1. Je slaat je kappersbeurt over

Als je wel eens je haar hebt laten groeien, dan weet je dat je dat het heel makkelijk is om een knipbeurt uit te stellen. Sterker nog: je komt met gemak een half jaar niet in de buurt van een kapper. Op korte termijn lijkt je haar dan snel te groeien, maar als je gespleten haarpunten hebt, kun je het beste zo snel mogelijk naar de kapper gaan. Je haarpunten splijten verder en dan moet er bij de eerst volgende knipbeurt alleen maar meer haar af.

 

2. Je gebruikt teveel conditioner

Conditioners zijn er om je haar te hydrateren en voeden. Maar wanneer je er teveel van gebruikt, wordt je haar zwaar met als resultaat een futloze look. Hello bad hair day! Gebruik daarom conditioner enkel in de punten van je haar of sla af en toe een dagje over.

 

3. Je hebt haarextensions

Dankzij haarextensions heb je op korte termijn meer haar, maar extensions kunnen jouw haar ook doen uitvallen of afbreken. Kies er daarom voor om je eigen haar te laten groeien met tips uit dit artikel of laat je daarom goed informeren welke extensions het beste bij jouw haartype passen.

 

4. Je draagt je haar altijd (te strak) vast

Staarten en vlechten kunnen heel handig zijn op de dagen dat je haar een beetje vet is of als het regent. Maar pas op voor te strakke hairdo's. Het naar achter trekken van je haar kan je voorste haarlijn beschadigen als je het te strak doet. Je kunt beter voor een losse rommelige staart gaan, zodat je haar kan ademen en gebruik een Invisibobble of klem in plaats van een elastiek.

 


5. Je gebruikt teveel droogshampoo

Ook droogshampoo is onze redder in nood als je haar een beetje vettig aanvoelt. Maar als je droogshampoo te vaak gebruikt en het als vervanging van je haar wassen ziet, dan kan dit ook leiden tot haaruitval of haarpijn.

 

6. Je borstelt je natte haar 

Even een borstel door je haar halen na het douchen bespaart je vast tijd, maar het is helaas schadelijk. Als je per se je haar vochtig wilt borstelen, gebruik dan een kam met brede tanden. Begin bij de punten van je haar en werk naar boven toe.

 

7. Je stijlt vochtig haar

Laat ook je styling tools liggen wanneer je haar nog vochtig is. Dit droogt je haar uit en het wordt er bros van. Wacht liever tot het helemaal droog is. Tip: Als je haar knettert tijdens het stijlen (auch), dan weet je dat je echt nog langer moet wachten!

8. Je föhnt te heet 

Hetzelfde geldt voor föhnen. Je kunt je natte haar niet te warm föhnen, dan krijg je hetzelfde effect als bij de stijltang: je haar droogt uit en het wordt bros. Begin te föhnen wanneer je haar handdoekdroog is en zet hem op een lage stand.

Beeld: Instagram @kristinabazan
Deel dit artikel
Back to top