Beauty

5 x make-up fouten die je ouder doen lijken

5 x make-up fouten die je ouder doen lijken

We willen er allemaal jong en fris uitzien en make-up kan ons daarbij een handje helpen. Toch is het belangrijk dat je je beauty routine door de jaren heen aanpast, aangezien je huid verandert naarmate je ouder wordt. Technieken die als tiener goed werken, kunnen er 10 of 20 jaar later juist voor zorgen dat je ouder lijkt. Al eerder kwamen we met make-up fouten die je ouder doen lijken en vandaag vullen we dit lijstje voor je aan. Read and learn...

 

1. Blush op de appeltjes van je wangen

Breng, tenzij je nog op de middelbare school zit, geen blush aan op de appeltjes van je wangen. Het midden van je jukbeenderen werkt beter. Kies voor een vloeibare formule in plaats van een poeder om een schilferige afwerking te voorkomen. Je huid wordt namelijk droger naarmate je ouder wordt.

2. De onderste wimperrand zwart kleuren

Een zwart randje langs je onderste wimperrand doet je ouder lijken. Het maakt je ogen kleiner en accentueert fijne lijntjes. Hoe moet het dan wel? Kies voor een diepbruine oogschaduw en een schuin kwastje in plaats van een zwart oogpotlood.

3. Metallic oogschaduw gebruiken

Het mag dan wel helemaal on-trend zijn, maar metallic oogschaduw doet je ouder lijken als je oogleden niet meer zo strak zijn als vroeger. Metallic en glitteroogschaduw gaat zich namelijk vestigen in fijne lijntjes. Kies daarom altijd voor een matte oogschaduw of eentje met een zijdeglans.

4. Donkere lipstick gebruiken

Naarmate je ouder wordt worden je lippen dunner en raken ze hun volume kwijt. Donkere lipstick kun je dan dus beter vermijden. Kies in plaats daarvan voor een lippotlood waarmee je je lippen omlijnt en kleur deze in met een natuurlijke tint die net iets uitgesprokener is dan je eigen lippen.

5. Highlighten 

Een heldere, glanzende huid geeft een jonge, frisse look. Toch moet de highlighter wel op de juiste plekken aangebracht worden wil je er niet juist ouder door lijken. Highlighter op je wenkbrauwboog kan het oog naar beneden trekken en dat wil je niet. Ook in je lachlijnen of in de plooi van je oog kun je beter geen highlighter aanbrengen. Je jukbeenderen en het midden van je oog werken daarentegen wel goed.

donkere lipstick

Kun jij ons lijstje tips nog verder aanvullen?

Beeld: Instagram @lorealmakeup @maybelline
Deel dit artikel
Back to top