Face & Sculpting

Make-up trend: Natural beauty

Make-up trend: Natural beauty

Ieder seizoen is er weer een variant op de populaire natural look, waarbij het zichbare make-upgebruik steeds wordt geminimaliseerd. Op de spring/summer 2015 catwalk zagen we bijvoorbeeld de ‘zero make-up look’, waarbij het lijkt alsof je geen makeup draagt, maar waarvoor stiekem nog genoeg producten voor nodig zijn.

Au Naturel

Het doel is om een rauwe, natuurlijke look te creëren, waarmee je er fris, gezond en daardoor vooral knap uitziet. Het beeld dat hier geschept wordt, is dat het lijkt alsof er geen make-up wordt gedragen. Maar in werkelijkheid wordt make-up juist toegepast om imperfecties weg te werken en features te definiëren en niet voor complete transformaties. Dat betekent dus geen mascara, dames…
 

Make-up trend: Natural beauty

Balmain 
 

Skincare

De basis voor deze look is een verzorgde huid. Een goede huidverzorging in de vorm van een serum of crème is daarom belangrijk om de natuurlijke structuur van de huid te verbeteren. Wanneer de huid gezond en verzorgd is, dan straalt zij en is er ook geen foundation nodig.  Helaas hebben ook hormonen en eetgewoontes een stevige vinger in de pap als het gaat om de huid en daarom is er –halleluja – make-up.

 

"Doing as little as possible but still
looking good is the most modern thing
that you can do right now." 
 

No Make-up?

De sterke punten van het gezicht worden benadrukt doordat plekjes, wallen en andere oneffenheden worden weggewerkt door een goede concealer. Idealiter zouden we hier klaar zijn, maar helaas is niet iedereen gezegend met een modellenhuidje. Foundation en een matterende poeder is de volgende stap, maar let op! Houd je in! Ook blusher, bronzers en highlighters zijn niet verboden –hiermee creeër je namelijk die onweerstaanbare jukbeenderen die je van nature (oeps!) hebt- maar ook hier geldt, wees voorzichtig. Tenslotte haal je een borsteltje door de wenkbrauwen en maak je de look af met een lipverzorging die niet glanst. 

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top