Beauty

Kokosolie is 'puur vergif' volgens deze Harvard professor...

Kokosolie wordt al een lange tijd gezien als een gezonde vet om te gebruiken tijdens het kokkerellen. Soms wordt het zelfs als superfood bestempeld. Maar dat dit onterecht is, onthult een Harvard professor nu. De Duitse Karin Michels legt in een vijftig minuten durende YouTube video uit waarom kokosolie, ook wel kokosvet genoemd, zo slecht voor je is.

"I can only warn you urgently about coconut oil", aldus Michels die zeker drie keer in de video kokosolie als 'puur vergif' bestempelt. "This is one of the worst foods you can eat." Waarom, vraag jij je dan misschien af. Kokosolie bestaat voor meer dan 80 procent uit verzadigd vet en dat is meer dan roomboter (63%), rundervet (50%) en varkensreuzel (39%). 

Dat klinkt niet best natuurlijk. Nou hoef je verzadigd vet niet helemaal te schuwen maar om nou te zeggen dat kokosolie een superfood is, kan natuurlijk niet. Heb je een pot in de keuken staan en heb je geen idee wat je er nu mee moet? Je kunt het goedje kun je natuurlijk wél gebruiken voor je huid en je haar.

De video van Karin Michels kun je hieronder bekijken (als je geen problemen hebt met Duits).

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top