Fashion

Zoveel tijd besteden we aan het uitzoeken van onze outfit en het is meer dan je denkt

Een belangrijke beslissing van de dag is welke outfit je dit keer weer eens uit de kast zal trekken. De ene keer heb je het binnen no time bij elkaar geraapt en de andere keer zorgt het er zelfs voor dat jij je trein mist. Toch staan we er eigenlijk nooit bij stil hoeveel tijd we nou eigenlijk besteden aan het uitkiezen van onze look, maar als we een nieuw onderzoek moeten geloven dat is het meer dan we hadden gedacht...

Marks & Spencer heeft een onderzoek gedaan naar hoeveel tijd we besteden aan het uitzoeken van onze outfit per dag. Zo'n tweeduizend mannen en vrouwen zijn ondervraagd en de resultaten zijn op z'n zachtst gezegd interessant. Die paar minuten die je voor de kast staat tellen uiteindelijk best op en dat levert schokkende resultaten op.

Vrouwen besteden ongeveer zeventien minuten per dag aan het uitzoeken van wat ze die dag gaan dragen. We hebben de rekenmachine er even bijgepakt en het schijnt dus dat we zo'n vier hele dagen per jaar (!) nadenken over wat we aan gaan doen. Dat komt neer op zes maanden in ons gehele werkende leven... Oeps. 

En al lijkt het nu alsof alleen vrouwen hier zoveel tijd aan kwijt zijn, heeft ook twintig procent van de mannen in het onderzoek toegegeven dat het vinden van de juiste items elke ochtend weer een gevecht is. Misschien tijd voor een kleine wardrobe cleanse?

 

Een bericht gedeeld door Jasmin Lorvik (@jasmin88k) op

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top