Fashion

Instagram luistert eindelijk naar onze frustraties met deze verandering

Goed nieuws voor alle Instagrammers onder ons! Na een lange tijd van irritaties en klachten gaat Instagram nu eindelijk iets doen aan het algoritme die het de gebruikers nu al twee jaar lang lastig maakt. Ze gaan voor het grootste deel terug naar de chronologische feed en ze introduceren een 'new posts' knop.

Je hebt het vast en zeker wel gemerkt... Sinds mei 2016 is Instagram geswitcht naar een algoritme die je tijdlijn niet bepaald up-to-date maakt. Nieuwe posts van je favoriete gebruikers kwamen helemaal onderop de stapel te liggen, terwijl oudere foto's wel steeds voorbij kwamen. Zo miste je alle foto's die je juist wél wilde zien en dat zorgt voor frustratie.

Maar, niet getreurd! Instagram gaat dit probleem nu eindelijk aanpakken en dat maakt ons heel erg blij. In een blogpost kondigde het bedrijf aan dat ze deels terug gaan naar het chronologische feed. Ze willen ervoor zorgen dat je tijdlijn vooral weer 'fresher' wordt. 

Ook komt er een 'new posts' knop die je laat kiezen wanneer je de tijdlijn wilt verversen. Zo zorg je ervoor dat je pas nieuwe posts ziet wanneer jij dit wilt en niet wanneer de app daar zin in heeft. Top dus! Dit maakt deels een einde aan het twee keer per dag moeten posten en je eigen foto's liken om maar wat hoger in de tijdlijn te verschijnen. 

Gebruikers lieten op social media duidelijk weten dat ze niet tevreden waren.

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top