Fashion

Dit schoenenmerk is verkozen tot de diervriendelijkste van het jaar

You either love them or you hate them. Het is in ieder geval een bewuste keuze! Birkenstock is namelijk uitgeroepen tot het diervriendelijkste schoenenmerk van het jaar. Deze titel hebben ze ontvangen van de jongerenafdeling van dierenwelzijnorganisatie PETA. 

Elk jaar worden de diervriendelijkste bedrijven beloond tijdens de Libby Awards. Tijdens deze twaalfde editie is Birkenstock in de prijzen gevallen. Het merk produceert onder andere schoenen op kurkbasis en ze hebben ervoor gezorgd dat één vijfde deel van de collectie geheel diervriendelijk is.

 

Red is always a good idea. #valentinesday #kirnazabetelovesbirkenstock

Een bericht gedeeld door Birkenstock (@birkenstock) op

Birkenstocks zijn een aantal jaar razend populair geweest en de trend keert af en toe weer terug. Merken zoals Céline en Prada kwamen een tijdje geleden met hun eigen versie van de slipper. Ze wisten het te combineren als geen ander en bliezen er zo weer nieuw leven in! Zo kwam de Birkenstock geïnspireerde slipper ook voor in de Céline 2014 Lente collectie. 

Naast bedrijven worden er ook 'heroes' beloond van hun daden. Dit zijn mensen die opkomen voor dierenrechten of bewustzijn creëren rondom het onderwerp. Zo werd Miley Cyrus uitgeroepen tot 'the best voice for animals'. You go girl!

Beeld: Bruno Press en Céline

Deel dit artikel
Back to top