Fashion

Pantone heeft een toffe samenwerking met Cariuma, een bewust sneakermerk

Pantone heeft een toffe samenwerking met Cariuma, een bewust sneakermerk

Beginnen aan een nieuw decennium is stressvol, dat snapt Pantone maar al te goed. De kleur van het jaar 2020, uitgeroepen door Pantone zelf, brengt rust en vertrouwen. Dat klassiek blauw dé tint van 2020 is, betekent niet dat Pantone niet hartstikke groen is. Het bedrijf slaat de handen ineeen met sneakermerk Cariuma en wij zijn verliefd op de uitkomst! 

Cariuma, het sneakermerk in kwestie, is geboren in Rio de Janeiro. Tegenwoordig is het merk over de hele wereld bekend, mede omdat het een steentje bijdraagt aan een schonere wereld. Het merk maakt, zoals ze zelf zeggen, sneakers die je zonder enig schuldgevoel kan dragen.

Maar niet alleen de natuur doet zijn voordeel met Cariuma, ook werknemers zitten hier aan het juiste adres. Cariuma zorgt dat hun werknemers, die overal op de wereld te vinden zijn, eerlijke lonen verdienen en onder veilige omstandigheden werken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door C A R I U M A® (@cariuma) op

De sneakers zijn van 100% vegan leather en fair trade katoen gemaakt. Het rubber is 100% natuurlijk en ook gerecycled plastic wordt gebruikt bij de productie van deze milieuvriendelijke schoen. Zelf zegt Cariuma razend enthousiast te zijn over hun samenwerking met Pantone: "PANTONE chose Classic Blue as their 2020 Color of the Year. In response to the current political climate and overall unrest occurring in our world, blue is meant to be a grounding, meditative, and trustworthy color. We could not be prouder of this sneaker and what it stands for."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door C A R I U M A® (@cariuma) op

De sneakers zijn nu te koop. Met welk kledingstuk zou jij deze badboys combineren? 

Beeld: Cariuma
Deel dit artikel
Back to top