Fashion

BEWEZEN! Dit is de leeftijd waarop je een hekel gaat krijgen aan je werk

Ga je nog met plezier naar je werk? Geniet er dan nog maar even van, want dat kan op een bepaalde leeftijd wel eens anders zijn. Uit onderzoek blijkt dat we wanneer wij de leeftijd van 35 jaar bereiken moe worden van ons werk en er eigenlijk geen zin meer in hebben.

Dit komt door een aantal factoren. Het kan te maken hebben met de veeleisendheid van de baan, de stress, de frustratie dat je niet bereikt hebt wat je hoopte te bereiken en de drang om bij je kinderen te zijn en voor ze te zorgen. Het bedrijf Robert Half UK deed onderzoek onder 2000 mensen en kwamen erachter dat één op de zes Britse werknemers ongelukkig waren in hun werk. Meer dan het dubbele van werknemers onder de 35 jaar.

Mensen van boven de 35 jaar vragen zich regelmatig af waar ze het eigenlijk voor doen. Een derde van al deze mensen vond hun werk erg stressvol. Hoe je je werk toch nog leuk kunt maken? Maak vrienden op je werk en ga zo af en toe na het werk samen wat drinken. Ook een persoonlijk project op werk kan je helpen opnieuw te focussen.

Het goede nieuws is dat werknemers met een leeftijd ouder dan 35 jaar aangeven meer vrijetijd te hebben en meer invloed. Beide punten die bijdragen aan meer geluk op de werkvloer.

Beeld; Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top