Fashion

Hip of Horror: Sokken met Birkenstocks

In modeland kan het vaak niet gek, opvallend of vernieuwend genoeg zijn. Maar soms zijn er van die items of trends waar we toch onze twijfels over hebben. En die bespreken we maar al te graag in de Hip of Horror rubriek.

High fashion mode trends balanceren vaak op het randje van helemaal fashionable en helemaal fout. Door de trend van chunky sandalen zoals Birkenstocks zien we overal - van Céline en Givenchy tot Zara en Primark - de mega comfy schoenen langskomen. Deze trend wordt nu zelfs doorgezet door ze te dragen als het ultieme toeristenkenmerk: sokken in sandalen.

Als we het hebben over iemand die sokken in sandalen draagt zien we allemaal al een stereotype voor ons. Namelijk de toerist met zonnebrand factor 120 royaal aangebracht en een Hawaii bloemenshirt.

Als we de editorials met geiten wollen sokken en Birkenstocks zien moeten we toegeven dat dit wel heel erg mooi en laid-back staat. Alleen is dit draagbaar voor menig modemeisje? Veel bloggers vinden van wel, maar is dit hip of juist horror?

Bron

Deel dit artikel
Back to top