Fashion

Eens en voor altijd! Dit is hoe vaak je die spijkerbroek moet wassen

Je favoriete outfit bestaat hoogstwaarschijnlijk uit een spijkerbroek. Weet je even niet wat je aan moet trekken dan is daar je spijkerbroek. Je favoriete spijkerbroek is altijd de beste keuze, maar hoe vaak moet je eigenlijk die denim broek in de was gooien?

Ben jij zo’n denim lover die nooit, maar dan ook nooit, haar lievelingsspijkerbroek in de buurt van de wasmachine laat komen of gooi jij ‘m er al na een paar keer dragen in? Hoe zorg je nu eigenlijk het beste voor je jeans, hoe vaak moet deze echt gewassen worden? Hieronder wordt het voor eens en voor altijd duidelijk.

Niet te vaak wassen
Na een wasbeurt komt je jeans vaak lekker stevig de trommel uit, daarnaast ruikt ‘ie ook weer heerlijk fris. Toch moet je een spijkerbroek zeker niet na twee keer wassen de trommel in gooien. Het is namelijk precies zoals denim lovers allang weten. Een jeans moet je zo min mogelijk wassen. Het liefst zelfs, inderdaad, nooit. Door de wasmachine gaat de stof sneller lubberen en vervaagt de kleur. Zonde!

Hoe vaak wel
Na vier à vijf keer dragen kan de jeans de wasmachine in.

Nooit wassen
Wil je jouw favoriete spijkerbroek nooit de wasmachine in gooien, maar begint deze een beetje muf te ruiken? Hang de broek buiten hangen in de frisse lucht. Na een half dagje flink wapperen is de geur eruit. Ook kun je de spijkerbroek invriezen. De vrieskou doodt een hoop stinkende bacteriën en zorgt ervoor dat deze niet kunnen vermenigvuldigen. Wikkel de broek in een plastic zak of kussensloop voordat je ‘m in de vriezer stopt.
Koude handwas kan ook een oplossing zijn. Een teiltje met koud water en milde zeep doet namelijk wonderen. Vouw je broek binnenstebuiten en spoel de spijkerbroek schoon in het teiltje. Geef de jeans extra aandacht op de plekken waar een vlek zit en laat je broek lichten drogen. Ga niet wringen of hard wrijven, dat kan ervoor zorgen dat de kleur vervaagd.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top