Beauty

Wist je dat Aloë Vera meer is dan een gezellig vetplantje? 8x de beste beautyvoordelen

Planten in huis zijn super gezellig en zorgen voor een warmer interieur, maar het in leven houden van planten is direct een stuk minder gemakkelijk. Niet zo gek dus dat vetplanten behoorlijk populair zijn onder de urban garderners.

Aloë Vera is zo’n dinosaurus onder de woonplanten. Dit veelzijdige vetplantje staat niet alleen heel gezellig in de woonkamer, maar is ook nog eens de perfecte plant voor mensen zonder groene vingers. Aloë Vera is namelijk ‘bijna’ onmogelijk om te doden. Geef ‘m eens in de twee weken een beetje water en hij is helemaal content. Daarbij geneest de plant zichzelf ook nog eens.

Naast het mooie uiterlijk van de plant heeft Aloë Vera ook allerlei beauty- en gezondheidsvoordelen. Cleopatra zou haar schoonheid te danken hebben aan de plant en de Romeinen gebruikten het bij de genezingen van gewonde soldaten. Voor het gemak zetten wij er tien voor je onder elkaar.

1. De Aloë Vera plant is perfect voor in de slaapkamer. s‘ Nachts geeft deze namelijk zuurstof en wordt de lucht gezuiverd.

2. De gel in de bladeren heeft een helende werking. Zo kun je deze gerust smeren op je zonverbrande huidje, wondjes of insectenbeten.

3. De gel in de plant is hydraterend voor de huid en heeft een ontstekingsremmende werking. Het bestaat uit een hoog vitamine E en C gehalte en werkt daardoor ook als anti-rimpelcrème.

4. Je kunt Aloë Vera ook drinken. De vitamines, mineralen en suikers zorgen voor meer energie. Let wel dat je niet zo maar aan je plant moet gaan likken. Niet alle Aloë Vera planten zijn bedoeld voor consumptie. Bij de natuurwinkel vindt je Aloë Vera drankjes bedoeld om te drinken.

5. De gel in de plant vermindert littekenvorming. Het geneest dus niet alleen wonden, maar zorgt er ook voor dat een litteken minder zichtbaar wordt.

6. Last van brandend maagzuur? Aloë Vera gel kan verlichtend werken bij maagzuur maar ook bij maagzweren, bloedingen in de maag of darmen en verstoppingen.

7. Aloë Vera wordt gebruikt als bestanddeel in glijmiddel omdat het de vagina niet irriteert.

8. De gel is niet alleen een wondermiddel bij een zonverbrande huid, maar het kan ook helpen bij acne.

Er zijn honderden soorten aloëplanten. De meest bekende is Aloë Vera Barbadensis die wij kennen als Aloë Vera. Een te gekke plant voor in huis dus en ook nog eens heel handig als je een beetje een brokkenpiloot bent en totaal geen groene vingers hebt.

Beeld: Mooiwatplantendoen.nl

Deel dit artikel
Back to top