Health

Dit is de reden waarom aloë vera sap ineens populair is

Dit is de reden waarom aloë vera sap ineens populair is

In ons dagelijks leven gebruiken we veel chemische producten en vergeten we dat heel veel wondermiddelen eigenlijk direct uit de natuur komen. Een tijdje geleden gingen de voordelen van het nemen van gembershots ineens viraal en nu is het de beurt aan aloë vera sap.

Het platform TikTok did it again en heeft ervoor gezorgd dat mensen massaal aloë vera sap aan het inslaan zijn. Waarom? Omdat de sap van deze plant veel gezondheidsvoordelen blijkt te hebben.

Voordelen aloë vera sap

Sommige gebruikers op het platform zweren bij the juice en het onderwerp weet veel interesse te wekken. Video's met de hashtag #aloeverajuice worden miljoenen keren bekeken. In een van de populaire TikTok clips vertelt Bria Lemirande over hoe ze na het twee keer per dag drinken van 30 mililiter sap, gedurende anderhalve week, heeft gemerkt hoe haar huid is opgeklaard en hoe ze zich sindsdien minder opgeblazen voelt.

@brialem

aloe vera juice for skin and gut health 11/10

♬ original sound - bria lemirande

Gevaren van aloë vera drank

Uit bewezen onderzoek weten we dat aloë vera gel goed is voor de huid en dat het bijvoorbeeld perfect is om de zonverbrande huid te verzorgen dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van de plant. Experts geven aan dat er tot nu toe geen harde cijfers zijn over het drinken van de sap en de werking die het zou hebben tegen acne en tegen gastro-intestinale problemen. Sommige waarschuwen zelfs dat het consumeren van de sap op korte en lange termijn juist voor problemen zou kunnen zorgen op dat gebied. Wij gebruiken aloë vera het liefst voor extern gebruik en wij laten de sap eerst staan! 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top