Beauty

Deze plantjes zorgen allemaal voor een natuurlijke gezondheidsboost

Super simpele trucjes voor het op peil houden van je immuunsysteem vinden wij altijd interessant, zeker nu wij ons midden in de winter begeven. Door de kou, regen en zieke mensen om ons heen kunnen we wel wat tips gebruiken om onze gezondheid in good shape te houden. 

Voordat je meteen naar hoestsiroop of je pak tissues grijpt als je de kriebels in je keel voelt opkomen, kijk dan eerst eens naar de onderstaande middeltjes voor het oppeppen van je immuunsysteem. Ze zijn allemaal puur natuur, dus je hoeft je geen zorgen te maken over of je misschien chemische dingen binnenkrijgt. Blijf scrollen om te zien welke natuurlijke gezondheidsboosters er te gebruiken zijn.

1. Kurkuma
Naast dat het mogelijk is om je tanden te witten met dit middeltje, is kurkuma dus ook erg goed voor je gezondheid. Deze specerij helpt je lichaam met het tegenhouden van vreemde bacteriën die je lichaam proberen binnen te komen. Strooi er wat van over je groentes, fruit of mix het door je thee. 

2. Oregano olie
Bij het plantje oregano denken we eigenlijk meteen aan Italiaanse gerechten, maar oregano olie werkt eigenlijk tegen alles. Het is een anti-virus, anti-bacterie, anti-parasiet en antioxidant in één. Gebruik oregano olie in het water van je voetenbad of smeer het, gemixt met kokosolie, op je nagels of huid. 

3. Gember
Deze populaire specerij is ook een sterke antioxidant en een perfecte immuunsysteem booster. Het zorgt ervoor dat vrije radicalen je cellen niet kunnen beschadigen. Drink het bijvoorbeeld als thee.

4. Salie
Aangezien de meeste mensen al een liefhebber zijn van wat salie door hun gerechten, is het goed nieuws dat dit ook nog eens perfect is voor je gezondheid. Het bestrijdt niet alleen bacteriële infecties, maar ook pijn en een kriebelhoest. 

5. Echinacea 
Echinacea is meer dan alleen een mooie, roze bloem! Het verkort de duur van je verkoudheid en verlicht zelfs ontstekingen en pijn. Nu vraag je je natuurlijk af hoe je dit in moet nemen, aangezien het een bloem is. Je hoeft hem niet op te eten, maar je kunt het simpelweg in je thee doen. 



6. Vlierbessensiroop
Deze siroop is een goede remedie tegen verkoudheid en griep. Vlierbessen bevatten namelijk allerlei stoffen die positief werken op je gezondheid. 

7. Ashwagandha
Ashwa-wat? De naam klinkt je misschien niet zo bekend, maar als je de foto ziet weet je wel wat we bedoelen! In Nederland wordt het ook wel lampionvrucht genoemd. Het lijken op een soort kleine pompoentjes waar kleine, oranje besjes in groeien die je op kan eten. Ashwagandha kalmeert het zenuwstelsel en helpt bij vermoeidheid en angststoornissen. 

Beelden: iStock

Deel dit artikel
Back to top