Lichaamsverzorging

6 x wat aloë vera kan betekenen voor je huid

6 x wat aloë vera kan betekenen voor je huid

Allerlei producten met vage ingrediënten hebben wij helemaal niet nodig. De natuur geeft ons een hoop wonderlijke middeltjes zoals gember, Manuka honing en appelazijn die wij kunnen gebruiken voor onder andere onze huid. 

Een plant dat veelvuldig wordt gebruikt in allerlei beautyproducten, is de aloë vera. De gel van deze bijzondere succulent (plant die water opslaat) bevat veel positieve eigenschappen waar wij gebruik van kunnen maken. Dit zijn zes dingen waar aloë vera super handig voor is. 

1. Verbrande huid genezen

De zon gaat weer volop schijnen en daar willen wij natuurlijk gebruik van maken. Smeer je altijd om de twee uur in om verbranding te voorkomen. Wanneer jij je toch verbrandt door de zon, kan je aloë vera gebruiken. De gel van deze plant heeft namelijk een verkoelend effect en het kan de geïrriteerde huid verlichten. Het werk als een barrière voor je velletje en voorkomt dat de huid nog erger gaat irriteren en ontsteken.

2. Scheerschuim vervangen

Aloë vera is de ideale alternatief voor scheerschuim. De gel maakt je huid glad waardoor deze minder geïrriteerd raakt en je minder snel scheerwondjes oploopt.

3. Droge huid hydrateren

Heb je last van droge voeten, ellebogen of gezicht? Smeer dan wat aloë vera gel op je huid voordat je naar bed gaat. De plant bevat vitamine E en C die samenwerken om de huidbarrière te versterken. Je zal wakker worden met een gladde en soepele huid.

 

4. Haargroei stimuleren

Wist je dat deze bijzondere plant ook je haargroei kan stimuleren? Aloë vera zit vol met proteolytische enzymen die dode huidcellen op de hoofdhuid herstellen en haargroei bevorderen. Je kunt het gebruiken als conditioner en het zal je haar glad en glanzend maken.

5. Muggenbeten behandelen

De plant heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is daarom perfect om beten van insecten te behandelen. Smeer de gel op de muggenbeet om de pijn en de jeuk te verminderen.

6. Huid verjongen

Aloë vera kan huidveroudering tegengaan omdat het een hoog gehalte aan antioxidanten bevat. Dit zorgt ervoor dat de plant ontstekingen kan remmen, roodheid kan verminderen, pijn kan verlichten én de aanmaak van huidcellen kan bevorderen.

Beeld: Photo by Samantha Gades on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top