Travel

Travel blogger valt door de mand na plaatsen van deze Instagramfoto

Travel blogger Amelia Liana ligt op het moment behoorlijk onder vuur. Volgers en fans beschuldigen de Instagrammer, met meer dan 459K volgers, van het plaatsen van neppe kiekjes. Toen de Insta It-girl een fotootje van zichzelf deelde in New York barste het internet los.

Een aantal volgers analyseerde de foto van Amelia Liana en kwamen erachter dat de Freedom Tower aan het plaatje ontbrak. De foto in inmiddels niet meer op het Instagram account van de travel blogster te vinden, maar er was nog een andere die voor ophef zorgde. Ook haar foto voor de Taj Mahal leek alles behalve echt.

Zo zou op het moment van het nemen van de foto de rechter toren in de steigers staan. Ook is het altijd enorm druk in de Taj Mahal en is het bijna onmogelijk geen mensen in je foto te zien. Verder maken volgers zich druk om de schaduwen en de vogels die duidelijk in het plaatje zijn geplakt.

Inmiddels heeft Amelia Liana in een blogpost op haar site verklaard hoe de vork in de steel zit. De blogger geeft aan dat al haar foto’s eerlijk zijn en gefotografeerd op de tijd en locatie die zij aangeeft. Daarbij legt Amelia Liana uit altijd gebruik te maken van natuurlijk licht en de eigenlijke staat van de locatie weer te geven. Wel geeft ze aan het licht te verbeteren, de achtergrond ‘op te ruimen’ en andere verrijkende aanpassingen te maken.

Bekijk een aantal van haar afbeeldingen die voor ophef zorgen hieronder en lees haar verklaring hier.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top