Fashion

Dan Stevens’ dochter hielp met het ontwerpen van Belle’s iconische Beauty and the Beast-jurk

Hij speelt dan wel de grote liefde van Belle in Beauty and the Beast maar in het echte leven is Dan Stevens getrouwd met jazzzangeres Susie Stevens. De twee hebben samen drie kinderen Willow (7 jaar), Aubrey (4 jaar) en Eden die nog maar net twee maanden oud is. En laat de oudste dochter van Dan nou net een fashionista in de dop zijn. 

Willow, die tijdens het filmen van Beauty en the Beast nog maar 5 jaar oud was, verdient credits voor de costume design van de film. In een interview met This Morning vertelt de acteur over de film en uiteraard ook over de iconische gele jurk van Belle. “During the filming and during process of developing the film they were obviously working on the dress. What style was it going to be what colour and all these kind of things. And during that time Emma Watson came over to our house for diner. And we we’re talking about the dress and the dress design.” 

De kleine spruit van Dan hoorde het gesprek van haar vader en Emma en haastte zich met pen en papier naar een andere kamer en kwam een half uur later met vijf verschillende tekeningen van jurken terug. “And she sat down with Emma, she talked her through these dress designs and Emma was so sweet with her and just sat with her. Anyway they picked one”, gaat Dan verder. 

Een paar weken later mocht Willow naar de set komen om de fameuze dansscène te zien. Uiteraard zag ze daar haar vader, maar ook Emma die in dé jurk stond. “She just looked at me and went, ‘Yeah, that’s the one”, vertelt Dan over zijn dochter. 

Te schattig. Bekijk het hele fragment hieronder

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top