Wedding

Vragen die je hebt als je net verloofd bent

He popped the question en jij zei ja. Je voelt je dolgelukkig en je wilt het liefst van de daken schreeuwen dat je verloofd bent en gaat trouwen. Daarnaast begin je je meteen af te vragen wannéér je wilt trouwen, in wat voor jurk je het jawoord wilt geven, wie je wilt uitnodigen en hoe groot de taart moet zijn. Bovendien ga je je ook nog eens afvragen hoe je alles moet aanpakken. Daarom staan hieronder alle antwoorden die je nodig hebt als je net verloofd bent.

Aan wie vertel ik als eerst dat ik verloofd zijn?
Ten eerste: zet het grote nieuws niet meteen op social media. Als je kinderen hebt uit een vorig huwelijk, horen zij het als allereerst te weten. Daarnaast kun je het heuglijke nieuws natuurlijk meteen met je ouders, zijn ouders, andere familieleden waar je close mee bent en natuurlijk je beste vrienden delen. Bespreek samen met je toekomstige echtgenoot wanneer de tijd rijp is om het heuglijke nieuws met de rest van de wereld te delen. 

Wat moet ik doen als ik mijn verlovingsring niet mooi vind?
Dit gebeurt helaas weleens, en dat is helemaal niet raar of ongepast. Als de ring pas is gekocht, ga dan samen met je verloofde terug naar de juwelier en kijk of je hem om kunt ruilen voor something your choice. Als het een familie erfstuk is, kun je de steen, het kristal of de diamant laten vervangen. 

Wie organiseert het vrijgezellenfeestje? 
Zowel je moeder als je schoonmoeder kan de bridal shower organiseren, maar ook iemand van de bruidsmeisjes mag de taak op zich nemen. Dat betekent niet dat zij de enige optie zijn, ook jijzelf kan een vrijgezellenfeest geven. Als het iemand anders is, zorg er dan wel voor dat ze de gastenlijst met jou bespreken en doornemen, want mensen die op je vrijgezellenfeestje aanwezig zijn, horen ook uitgenodigd te worden op de bruiloft zelf. 

Wanneer verander ik mijn relationship status op social media?
Dat ligt helemaal aan jou. Er is niemand die van jou verwacht dat je dat op een specifiek moment doet. Of je dat nou vlak na het aanzoek wilt aanpassen op Facebook (na je familie en vrienden ingelicht te hebben, natuurlijk) of pas maanden later, dat mag je allemaal zelf bepalen.

Hoe ga ik om met gasten die hun kinderen mee willen nemen, terwijl we hebben aangegeven dat die niet uitgenodigd zijn? 
Niks aan de hand, het is jouw bruiloft, dus je hoeft hen niet te pleasen. Bel de betreffende gast(en) op, ook als zij via de mail vroegen of hun kroost mee mag naar de bruiloft. Vertel ze vriendelijk maar duidelijk dat de bruiloft alleen voor volwassenen is en dat je hoopt dat ze als nog kunnen komen.
Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top