Wedding

7 tekenen volgens bruidsfotografen dat een huwelijk wel of niet stand houdt 

Bruidsfotografen mogen talloze nieuwbakken echtparen op de kiek zetten. Terwijl ze vliegensvlug diverse plaatjes schieten zien ze ook hoe het stel op de grote dag met elkaar omgaat. Fotografen, event planners en stylisten zien veel pasgetrouwde stellen en hebben daardoor ook het een en ander aan informatie vergaard om te zien of een huwelijk stand zal houden of niet. 

Hoe communiceert het stel met elkaar?
Event planners brengen veel tijd door met het stel. Ze luisteren naar de manier waarop de tortelduifjes tegen elkaar praten, wat hun plannen zijn voor hun bruiloft en wat voor eetwensen het stel heeft. Hoewel het vrij lastig is als koppel om het overal over eens te zijn, is het vooral belangrijk hoe ze deze dingen met elkaar bespreken. Blijft een goede communicatie uit? Dan is dat geen goed teken. 

Hoe het stel elkaar behandelt tijdens het schieten van de bruidsfoto’s
Fotografen spenderen zo’n acht tot twaalf uur met het pasgetrouwde stel. Fotografen zoeken veelal naar mooie momenten van interactie en intimiteit. Voor een fotograaf wordt het vrij snel duidelijk of deze essentiële elementen er wel zijn of niet. 

Het snijden van de taart
Wat gebeurt er tijdens het snijden van de taart? Geven ze elkaar een hap van de taart? Goed teken. Smeren ze wat van de taart op elkaars wang of neus? Kan een goed teken zijn. Ook wanneer je liever geen icing op je gezicht wilt hebben, moet je er wel om kunnen lachen. De ander ook met taart besmeren is alleen leuk wanneer het op een speelse manier wordt gedaan en niet om ‘wraak’ te nemen. 

De speech van vrienden en familie
Als het je vrienden en familie makkelijk afgaat om lieve en leuke woorden te zeggen over je partner, zit je gebakken. Echter komt het helaas vaker voor dan je denkt dat een van de beste vrienden een tenenkrommende speech geeft over het kersverse echtpaar.

Hoe de gasten de dag met elkaar doorbrengen
Praten de bruidsmeisjes met de bruidsjonkers, hebben de ouders van het stel het gezellig met elkaar en hoe is de lichaamstaal van alle gasten naar elkaar toe? Zijn de gasten open naar elkaar? Dan geeft dit al veel informatie over hoe de gasten over het echtpaar denken en of ze achter het huwelijk staan.

Wanneer het om de bruiloft gaat en niet om de persoon
Het is niet ongewoonlijk dat veel vrouwen van een sprookjesbruilioft dromen sinds ze kleine meisjes waren. Op de dag zelf kunnen de dames in kwestie dan best gestresst zijn over het maken van mooie foto’s en of alles wel soepel verloopt. Daardoor kan een bruid teveel nadenken over alles behalve de bruidegom. Geen goed teken.

Als de bruid en bruidegom weinig samen zijn
Natuurlijk wil het pasgetrouwde stel hun gasten ook aandacht geven, maar wanneer ze op de trouwdag meer bezig zijn met hun gasten dan hun nieuwe levenspartner is dat een heel slecht teken. Op je trouwdag hoort je nieuwbakken echtgenoot/echtgenote je prioriteit te zijn. 

Hoewel het belangrijk is dat het stel elkaar niet afkat op de trouwdag, zijn de bovengenoemde tekenen niet het bewijs dat een huwelijk niet zal slagen. Iedereen die al eens in het huwelijksbootje is gestapt, weet dat de trouwdag een stressvolle dag kan zijn. Niet iedereen is extravert en sommige mensen zijn nog nooit het middelpunt geweest voor zoveel mensen. Bruiloften zijn stressvol en kan iemand veranderen in een persoon die diegene helemaal niet is. Een foto is slechts een fractie van een seconde een moment. 

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top