Beauty

Dit moet je eten om wittere tanden te krijgen

Rode wijn, koffie en dropjes, dit zijn een paar dingen die je niet te veel moet drinken of verorberen om je tanden wit te houden. Maar wat kun je eten om juist wittere tanden te krijgen?

Aardbeien
Laat je niet afleiden door de felle kleur van aardbeien want deze kleine stukjes fruit verrichten wonderen voor je tanden. Het zuur in de aardbeien verwijdert de verkleuring op je tanden.

Rauwe uien
Ze doen niet veel goeds voor je adem, maar wel voor je tanden. Wanneer je rauwe uien eet, voorkomt het zwavel van de ui de vorming van tandplak. Een ander pluspunt: nadat je uien hebt gegeten ben je sneller geneigd om je tanden te poetsen.

Appels
Zet je tanden maar alvast in een appel, want dit fruit versterkt je glazuur. Daarnaast maak je door dit fruit meer speeksel aan en daardoor spoel je bacteriën op je tanden makkelijker weg.  

Kaas
Jup, kaas helpt je ook aan een stralend witte glimlach. De wat hardere soorten kaas zitten vol met calcium dat je tandvlees en tanden sterker maakt. Daarnaast bevat kaas het melkwit Caseïne, wat het verlies van mineralen uit het tandglazuur vermindert.

Wortels
Deze veggies hebben dezelfde werking als appels, daarnaast krijg je dankzij wortels gezonder tandvlees.

Broccoli
Waar is broccoli niet goed voor? Deze vezelrijke groente is supergezond en heel goed voor je tanden. Broccoli is als het ware een scrub voor je tanden. Dus gooi vooral wat broccoli door je middagsalade.

Melk en yoghurt
Je moeder zei het altijd al: voor sterke tanden en botten moet je melk drinken. Ook voor witte tanden is het aan te raden melk te drinken. Melkproducten bevatten namelijk  lactosezuur en calcium waardoor je tanden witter én sterker worden.

Banaan
Gebruik een bananenschil om je tanden witter te maken. Scrub je tanden met de binnenkant van een bananenschil. Wacht vervolgens 10 minuten voordat je je tanden poetst en probeer niet met je lippen je tanden te raken. Poets je tanden daarna zoals je dat gewoonlijk ook doet. Je hoeft voor deze tip niet daadwerkelijk de banaan te eten om wittere tanden te krijgen, maar wat extra vitamines binnenkrijgen is altijd meegenomen.

Deel dit artikel
Back to top