Fashion

Zo gaat het nu met Amanda Bynes

Zo gaat het nu met Amanda Bynes

Amanda Bynes was voor menig tienermeisjes een groot modevoorbeeld, maar ook kennen we haar van haar acteertalent bij Nickelodeon. In 2010 zagen we Amanda voor het laatst op het witte doek toen ze de rol van Marianne in Easy A vertolkte, maar hoe gaat het nu met de actrice?

Hoe gaat het met Amanda Bynes?

Ze was dé it-girl van zo'n vijftien jaar geleden,  ging daten met Channing Tatum en werd geprezen om haar kledingstijl. Haar acteercarrière - waar ze al op haar tiende mee begon - ging door het dak. Zo speelde ze in populaire chick flicks als What a Girl Wants, She’s the Man, The Amanda Show en Sydney White. Haar succes leek geen grenzen te hebben, tot ze ervoor koos om potentiele projecten op een lager pitje te zetten vanwege haar persoonlijke problemen. Daarna ging het bergafwaarts met Amanda.

Zo gaat het nu met de gezondheid van Justin Bieber

Vroeg met pensioen

Het is al een tijdje stil rondom de actrice, dus wij besloten uit te zoeken hoe het nu met haar gaat. Amanda was slechts tien jaar oud toen ze haar tv-carrière begon in het programma All That. In 2000 won ze een Kid's Choice Award voor All That en kreeg ze maar liefst vier nominaties voor The Amanda Show. Ook speelde ze in populaire films She's The Man, Hairspray Easy A. In 2010 kwam hier een einde aan. “Ik weet dat 24 jaar jong is om met pensioen te gaan, maar je hebt het nu van mij gehoord.” Amanda had het helemaal gehad met acteren, misschien wel omdat ze al zo jong was begonnen.

Bipolaire stoornis bij Amanda Bynes

Na haar 'pensioen' ging het niet zo best met Amanda Bynes. Zo werd de actrice in 2012 en 2013 meerdere keren opgepakt, kroop ze dronken achter het stuur en zou ze in het bezit zijn van drugs. In juli 2014 werd ze voor 72 uur gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting, nadat ze in de buurt was gezien van een gasfles waar een brandje uit voortkwam. Amanda zou een bipolaire stoornis hebben en lijden aan schizofrenie. In 2014 begon ze nog aan een studie aan het Fashion Institute of Design & Merchandising in Los Angeles, maar ze werd school weggestuurd omdat ze niet nuchter naar de studie ging. In 2015 begon ze weer met het volgen van lessen op het Fashion Institute of Design & Merchandising in L.A. 

Gezichtstattoo

Begin 2020 had Amanda haar fans weer tuk, dit keer met een enorme gezichtstattoo. Ze begon met een groot hartje op haar wang, maar daar bleef het niet bij.  In februari 2020 vroeg Amanda haar volges om hulp. Ze stond namelijk onder curatele van haar moeder, Lynn Organ. Ook ging ze meerdere keren naar rehab en werd ze opgenomen in een psychiatrische instelling. Haar moeder bleef ondertussen curator over haar dochter.

Relatie Amanda Bynes

Na een paar mislukte relaties vond ze in 2019 de liefde bij Paul Michael. Op Valentijnsdag in 2020 maakte Amanda al bekend dat ze is verloofd met Paul, maar volgens de geruchten hebben ze die verloving weer verbroken. Dat betekent overigens niet dat de twee uit elkaar zijn. "Ze zijn nog steeds samen, maar ze hebben de planning voor een huwelijk even stopgezet", legt een bron uit. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top