Fashion

Amsterdam Fashion Week dag 3: Barbara Langendijk, Spijkers & Spijkers en Tony Cohen

De derde dag van de Amsterdamse modeweek had een sterk programma. Tony Cohen, altijd goed voor een mooie show, en SIS by Spijkers & Spijkers. Eén van de hoogtepunten was de nieuwe designer Barbara Langendijk. Zij toonde een ijzersterke Japans geinspireerde collectie in het Transformator huis. 

Barbara Langendijk
Jong modetalent Barbara Langendijk liet een geweldige collectie zien in het Transformatorhuis. Een kunstzinnige zandloper die zand op de catwalk liet lopen opende de show. Deze stond symbool voor onze gelimiteerde aandachtsspanne. Barbara reisde af naar Japan om inspiratie op te doen. In tegendeel tot onze cultuur ,die drijft op snelheid en haast, vond zij in Japan een cultuur die geleid werd door rust en respect. Door de komst van digitale media heeft tijd en aandacht een andere waarde gekregen in onze huidige Westerse maatschappij. Barbara wil graag de urgentie voor aandacht en tijd binnen het ontwerpproces benadrukken.


Lees meer over Barbara en haar bijzondere manier van ontwerpen in ons one-to-watch artikel over haar.


Achter de schermem bij de getalenteerde Barbara Langendijk (in het midden)... Beeld: Lieor van Os voor Fashionscene.

Sis by Spijkers & Spijkers:
De zusjes Truus en Riet van Spijkers & Spijkers zijn altijd goed voor een vrolijke show vol mooie 'niets aan de hand' mode. Ook deze collectie bestond weer uit een aantal broekpakken en frivole rokjes en blousjes. De samenwerking met brillengigant Specsavers werd ook duidelijk vertegenwoordigd.


Achter de schermen krijgt het haar van een model nog even snel een touch-up. Beeld: Lieor van Os voor Fashionscene

De zusjes Truus en Riet zijn trots op hun nieuwe collectie. Beeld: Lieor van Os voor Fashionscene

Tony Cohen:
Kim Feenstra en Ovo Drenth, Tony's vaste modellen, liepen stoer de catwalk over. Tony houdt van een elegante powervrouw. Zijn collectie, die ieder jaar weer mooi is, kwam dit keer iets jeugdiger over dan voorheen. Door het gebruik van veel leer was de collectie lekker stoer. Zelf noemde Tony Cohen deze collectie de meest sexy en onthullendste ooit. Ja hoor, Tony did it again!

Tony's favoriete model Kim Feenstra, opende wederom de show.

`De faces van Tony Cohen... Beeld: Lieor van Os voor Fashionscene.


Achter de schermen spotten wij deze mooie man. Beeld: Lieor van Os voor Fashionscene.

Deel dit artikel
Back to top