Fashion

13 verrassende feitjes over Anna Wintour die je nog niet wist

Sommige mensen krijgen bij het horen van haar naam al kippenvel en anderen vinden haar geweldig: Anna Wintour. We weten dat de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue niet vaak lacht, dat de film 'The Devil Wears Prada' op haar is gebaseerd en dat haar boblijn haar signature look is. Maar wat weten we nog meer over de strenge, maar succesvolle dame? WhoWhatWear vond 13 verrassende feitjes over Anna Wintour waarvan je steil achterover slaat.

Want wie weet dat de machtigste vrouw in de wereldwijde mode-industrie bij het tijdschrift Harper's Bazaar werd ontslagen omdat ze de Amerikaanse markt niet begreep? Of dat Wintour nooit haar middelbare school heeft afgemaakt? Ja, het is moeilijk te geloven, maar het is echt waar. Meer van deze verrassende feitjes over dé powervrouw van Vogue lees je hier.

Anna werkte voor het tijdschrift Viva, die toen dezelfde uitgever had als het erotische tijdschrift Penthouse. Wie had dat van de altijd zo serieus kijkende Wintour verwacht?

Anna heeft met deze cover laten zien dat ze niet bang is voor vernieuwing. Bekijk de verrassende cover hier.

OMG doe ons ook zo'n baan! Hoe groot zal haar kledingkast wel niet zijn?

Ze zullen nu wel spijt hebben...

Nu worden we toch wel heel benieuwd Anna..

Volgens Anna's dochter is ze een vroege vogel. Ze staat om 5 uur op en gaat om 10 uur slapen.

WAIT, WHAT?! 2 MILJOEN PER JAAR?? Waar kunnen wij solliciteren?

En dan te bedenken dat Anna al 65 jaar is... We kennen mevrouw Wintour natuurlijk niet zonder haar iconische bob. Zal ze ooit nog voor een ander kapsel gaan? Wij denken van niet.

Is er iets wat die vrouw niet voor elkaar krijgt?

Anna Wintour houdt niet van kontenkussers. Ze wil niemand in dienst die overal 'ja' op zegt. Ze heeft het liefst iemand met een sterke eigen mening, die in discussie durft te gaan en een eigen kijk op het tijdschrift heeft. Dus mocht je ooit gaan solliciteren bij Anna, dan weet je wat je te doen staat.

En dan te bedenken dat het hele feest vaak alleen om haar draait...

We hadden eigenlijk verwacht dat deze powervrouw aan het einde van de week wel toe was aan een borrel. Niet dus.

Deze zagen we absoluut niet aankomen! Anna Wintour heeft haar middelbare school nooit afgemaakt. Nadat ze was gestopt op de North London Collegiate School, ging ze werken bij warenhuis Harrod's. 

En kijk jij nu ook anders tegen Anna Wintour aan?

 

 

Bron

Deel dit artikel
Back to top