Fashion

Amsterdam Fashion Week maakt runway programma bekend

Het is alweer bijna zover, de 22ste editie van de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam vindt plaats van 16 tot en met 26 januari. Gisterenavond maakten zij het catwalkprogramma bekend. De Amsterdamse modeweek zal geopend worden door het super hippe label Avelon gevolgd door een bijzondere show van de Nederlandse couturier Edwin Oudshoorn. Voorafgaande aan het catwalk programma kunnen de Nederlandse modeliefhebbers weer genieten van allerlei mode-events als onderdeel van het Downtown programma.

Het mooie label van Erik Frenken, Avelon, showde eerder dit jaar nog in Parijs. Zijn show werd met veel enthousiasme ontvangen door de Parijse modewereld. Avelon showt voor de eerste keer tijdens de Amsterdamse modeweek en start deze ook meteen. Verder zien we een aantal bekende grote Nederlandse namen. Zo zullen Claes Iversen, Dorhout Mees en Tony Cohen wederom hun pracht en praal op de Amsterdamse catwalk tonen. Aziz Bekkaoui, van wie zijn show vorig jaar als beste show van de afgelopen 10 jaar Amsterdam Fashion Week werd benoemd, heeft ook een plekje in het catwalk programma. Hij zal op vrijdag 23 januari zijn nieuwe collectie laten zien. Mary Me, Jimmy Paul zal het publiek op zaterdag 24 januari verblijden met hun altijd vrolijke en kleurrijke mode. Bas Kosters en Dennis Diem keren ook weer terug naar de Amsterdamse modeweek en zullen vrijdag 23 en zondag 25 januari hun a/w 2015 collecties met ons delen.


Van links naar rechts; Dorhout Mees, Dennis Diem en Claes Iversen. Foto onder Aziz Bekkaoui 
(backstage).

Startende ontwerpers tijdens Vodafone Firsts Fashion LAB
Naast de gevestigde orde die in de Gashouder hun collecties laten zien is er het Lab en Lab Pro programma. Dit programma biedt beginnende ontwerpers een podium in het Transformatorhuis op het Westergas terrein. Liselore Frowijn trapt het Lab programma af. Maison the Faux, Mirte Wijngaarden en Evan Menswear keren ook weer terug naar het Transformatorhuis. Verder zien wij ook wat nieuwe namen waaronder de Italiaanse Claudia Susini, Camiel Fortgens en Barbara Langendijk. 

De Raad van Advies
Er waren dit jaar kennelijk zoveel aanvragen van getalenteerde ontwerpers dat het een zware klus was om een selectie te maken. De organisatie van de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam maakt gebruik van een Raad van Advies die de kwaliteit van het programma waarborgt. Onlangs maakte de organisatie bekend dat Frans Ankoné de Raad van Advies kwam versterken. Frans Ankoné heeft een lange en brede ervaring in de mode en styling. Ankoné heeft gewerkt als fashion director bij Avenue, Vogue Deutsch en New York Times Magazine. De overige leden van de Raad van Advies zijn José Teunissen (Artez Arnhem), Liesbeth in ’t Hout (Fashion Council NL), Peter Leferink (PCL & AMFI) en Peter Stigter (Team Peter Stigter).


Van links naar rechts; Maison the Faux,Liselore Frowijn,Tony Cohen, Marije de Haan, Avelon (groot) en Tony Cohen.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het zover is en zullen ook dit maal weer uitgebreid verslag doen van de 22ste editie van de Amsterdamse modeweek. Bekijk het volledige programma van de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam op de website van Fashionweek.nl

Deel dit artikel
Back to top