Fashion

SuperTrash gaat door met verkoop angora

SuperTrash is het doelwit geworden van een online actie van PETA Nederland, omdat het Nederlandse modemerk hun belofte om angoravrij te worden heeft verbroken. Dit nieuws brengt PETA vandaag naar buiten. 

Eerder dit jaar beloofde het in Amsterdam gevestigde merk, dat verkocht wordt in meer dan 2.000 winkels en warenhuizen, zich aan te sluiten bij H&M, Tommy Hilfiger, WE Fashion, River Island en HEMA. Deze merken zijn nu allemaal angoravrij, nadat PETA Azië onthulde hoe konijnen het van de pijn uitschreeuwen terwijl medewerkers de vacht uit hun gevoelige huid trekken. PETA Nederland heeft laten weten dat de oprichter van SuperTrash Olcay Gulsen het doelwit is en zij zal duizenden oproepen krijgen van verontruste burgers die haar zullen verzoeken om ontelbare konijnen niet te veroordelen tot een verschrikkelijk leven en een hartverscheurende dood op angorawolfokkerijen.

"Het is moeilijk om het geluid van de konijnen te vergeten wanneer ze het uitschreeuwen van de pijn terwijl hun vacht op gewelddadige wijze uit hun lichaam wordt gerukt, maar blijkbaar heeft Olcay Gulsen een kortetermijngeheugen, gezien na slechts enkele maanden SuperTrash is terug gekomen op haar besluit om te stoppen me de verkoop van angorawol", zegt PETA Nederland voorlichter Tim Zijlstra. "SuperTrash ondersteunt een van de meest verschrikkelijke industrieën in de wereld. We verzoeken Gulsen om zich aan te sluiten bij het ontelbare aantal andere Nederlandse retailers die dit wrede product uit hun schappen hebben gehaald of om zich voor te bereiden op het verliezen van klanten aan meer ethisch verantwoorde concurrenten."
 
Wij vinden het zonde, want dit merk heeft toch helemaal geen angorawol nodig om mooie collecties te produceren? 
 
SuperTrash gaat door met verkoop angora
Een beeld uit de fall 2014 campagne van SuperTrash
 
Deel dit artikel
Back to top