Fashion

KTZ nu al favoriet! London Fashion Week s/s 2015

Toen we de collectie van Kokon to Zai op de catwalk voorbij zagen komen ontsond er een vreugde momentje. Een glimlach van oor tot oor van enthousiasme en hebberigheid. Want werkelijk alles wat we voorbij zagen komen was oh, zo mooi. Van de 3-D krokodillen ensembles tot de verschillende uitvoeringen van sheer en see-through materialen. Harde en zachte prints op harde en zachte materialen. Het fijne zwart/wit en de mooie goudkleurige borduursels. Alle creaties werden afgemaakt met de nu al favoriete accessoire voor volgend jaar zomer, de camée in elke vorm en hoedanigheid. De collectie was jaw dropping. Geweldig. 

London Fashion Week is nog maar net begonnen en wij hebben nu al een favoriet. Kokon to Zai toonde afgelopen zaterdag, 13 september als afsluiter van de dag, hun nieuwe collectie. De collectie toonde veel referenties naar de heren s/s 2015 collectie van Kokon to Zai. Een van de modellen kwam de catwalk op met een Griekse borstplaat, deze zagen we veelvuldig terug in de herencollectie maar in een meer machissimo variant. De heroïsche Griekse invloeden waren in de dames collectie meer decoratief en verfijnd. 

Camée
De comeback van de camée. Het tweekleurige sieraad (eigenlijk camaïeu), waarbij de achtergrond is weggeslepen om een vorm in reliëf goed te doen uitkomen, is terug! In de s/s 2015 ready to wear collectie van KTZ zien we het sieraad terugkomen in de prints en als accessoire. We zagen reusachtige camée ringen, armbanden, oorbellen en halssieraden. Ook werd de camée als belt buckel gebruikt en als print op de kleding. KTZ zet weer eens de trend, het zal me niets verbazen als we de camée overal terug gaan zien volgende zomer.

Overal in de Kalverstraat
Kokon to Zai is één van de grootste inspiratie bronnen geweest voor de retail afgelopen jaar. De typische KTZ stijl zag je dan ook werkelijk in elke winkel in de Kalverstraat van Amsterdam terug. En niet alleen op straat, de online stores spoelden over van op Kokon to Zai geïnspireerde kleding.

De zwart/wit trend waar je afgelopen lente en zomer mee werd geconfronteerd is eigenlijk gestart door KTZ. Vooral de 'oversized' zwart/wit trend. Zo lieten zij het oversized black & white t-shirt voor mannen en de black & white crop-top voor vrouwen al jaren geleden zien. Lange zwarte t-shirts met witte opdruk, slim fit joggings en oversized hoodies. Hoe meer zwart/wit print hoe beter. Vaak is de consument zich er niet eens van bewust waar en hoe trends ontstaan. Zo dus.

Iets meer over Majan Pejoski - Kokon to Zai
Het label onder de naam KTZ werd gelanceerd in 2003 onder creatieve leiding van Majan Pejoski en in beheer van Sasko Bezovski. De winkel Kokon to Zai bestond echter al in 1996. De winkel in Soho,London was een creatieve uitlaatklep voor de twee oprichters en een broedplaats voor gelijkgestemde in de muziek en fashion industrie. Hier is het modelabel KTZ ontstaan.

Kokon to Zai is een ready to wear label met een couture touch. Het label staat bekend om hun rauwe randje en urban feel. De kleding zit vol met etnische en anarchistische en religieuze referenties. De fascinatie hiervoor uit zich meestal in de prints. Kokon to Zai heeft momenteel een flagshipstore in Parijs en London.

Bron:

Deel dit artikel
Back to top