Travel

ZorreGroningen - Zorre is dé succesformule voor écht Mexicaans eten in Groningen. Op de zonnige hoek van de Astraat in Groningen is dit typische en authentiek Mexicaanse restaurant te vinden. De enorme foto van een markt in Latijns Amerika beslaat de hele muur waardoor het lijkt of je een tacootje hapt in deze scène. Mede-eigenaresse en kok Petroeska staat uren in de keuken te toveren met verse producten om zo tot dé combinatie van Mexicaans fastfood met dagverse producten te komen. Net als in Mexico! De sfeer is hier gezellig en dé taco is ieders ‘amigo’. Deze lekkere en gezonde snack is zo’n succes dat eigenaar Rogier Lankhorst grootse franchiseplannen heeft voor vestigingen in dé grote steden in Nederland.
Fastfood voor fijnproevers, oftewel zorre, ontstond toen eigenaar Rogier Lankhorst een half jaar stage liep in Mexico. “Daar kwam ik de echte Mexicaanse taco’s tegen in kraampjes op straat en in kleine restaurantjes. Eigenlijk kun je er overal een ‘tacootje happen’. Mijn collega’s namen koude taco’s mee naar het werk, waarvan ik ook mocht proeven. Heerlijk! Terug in Nederland ging ik op zoek naar deze heerlijke taco’s, maar al snel bleek dat ze hier niet verkrijgbaar zijn. Mexicaanse restaurants serveren iets heel anders… Zo ontstond geleidelijk aan het idee om het dan zelf maar te gaan doen: het idee voor Zorre was geboren”, vertelt Rogier enthousiast.
Wie, net als Rogier, in het authentieke Mexico is geweest, weet het al: een taco is geen harde schelp die je gemakkelijk kunt vullen (maar moeilijk kunt eten)! Een échte taco is een zachte bloem- of maïstortilla waarbij je eindeloos met de vulling kunt variëren. En dat is wat ze in Groningen bij Zorre doen. Iedere ochtend staat Petroeska al zo’n vier uur lang in de keuken om het Mexicaanse fastfood voor te bereiden. Zo ‘fast’ zijn de producten bij Zorre dus… Versheid, huisgemaakt en biologisch vlees zijn dan ook de toverwoorden bij Zorre. En álle bloemtortilla’s worden iedere dag zelfgemaakt naar traditioneel Mexicaans recept.
De originele vulling varieert van vis en vlees tot vegetarisch. “Elke taco komt uit een bepaalde regio van Mexico. Zo komt de ‘pescado’ (vis) taco uit het kustgebied en de ‘carnitas’ taco uit de noordelijke woestijngebieden, waar veel veeteelt is, en dus veel vlees wordt gegeten”, legt Petroeska uit. Zij benadrukt dat de combinatie van Mexicaans fastfood en verse producten in Mexico heel normaal is en dat dit één van de redenen is waardoor Zorre zo goed aanslaat in Nederland. Dus mocht je na een bezoekje aan het Groninger Museum of dagje winkelen hongerig geworden zijn dan weet je nu in ieder geval waar je gezond en puur kunt genieten van dé Mexicaanse snack! Bovendien gaat er van iedere taco van Zorre een vast percentage naar kleinschalige hulpprojecten in Latijns Amerika om zo de lokale leefomstandigheden te verbeteren.

Zorre
Astraat 14
9718 CR Groningen
+31(0)50-3601718
www.fastfoodvoorfijnproevers.nl

M 12:00 - 20:30
D 12:00 - 20:30
W 12:00 - 20:30
D 12:00 - 20:30
V 12:00 - 20:30
Z 12:00 - 20:30
Z 12:00 - 20:30

Deel dit artikel
Back to top