Travel

16 fantastische dingen die je prima in je eentje kunt doen

In een wereld van rumoerige afleidingen, constant nieuwe ontwikkelingen en social media feeds die om de 10 minuten gecheckt moeten worden, kan niets lekkerder zijn dan een momentje voor jezelf nemen. Je hoeft niet meteen je innerlijke Cheryl Sayed los te laten en wekenlang alleen op pad te gaan. Gelukkig zijn er ook alternatieven die minder dratisch zijn en soms net zo ontspannend. Houd je aan het Eat, Pray, Love mantra en je komt een heel eind.

Ga autorijden
Niets zo lekker als in de auto springen en ergens naartoe te rijden waarvan je de bestemming nog niet weet. 

Bekijk de zonsopgang 
Maar bekijk ‘m niet vanuit je raam. Ga erop uit en bekijk hoe de zon opkomt vanaf een plek waar je het nog nooit eerder hebt gezien. 

Ga koken
En neem er echt de tijd voor.  Probeer kersverse recepten uit en ontdek gezonde alternatieven van je favoriete maal. 

Bekijk een film in de bioscoop
Kruip niet op de bank voor een Netflixmarathon, maar ga naar de dichtstbijzijnde bioscoop om optimaal te genieten van een mooie film. 

Ga met jezelf op dinner date
Neem een goed boek mee en geniet in stilte van een goed bereide maaltijd. Probeer de drang tegen te gaan om op je telefoon te kijken. 

Plan een wandeltocht
Ga erop uit en spendeer een dag lang aan wandelen. Neem een rugzak mee met eten en een kleedje en ga picknicken op een mooie plek die je tegenkomt. 

Lees je oude dagboeken
Iedereen heeft als kind de dagboekenfase wel gehad. Haal je dagboeken uit de oude doos en lees ze opnieuw. Maak het nog relaxender en nip ondertussen aan een glaasje wijn. 

Ga tekenen of schilderen
Zelfs als je er niks van bakt, is schilderen of tekenen de perfecte manier om je gedachten te verzamelen. Zet een fijn plaat op en geniet ervan om creatief aan de slag te gaan.

Maak een reis
Je hoeft niet meteen alleen naar het einde van de wereld te gaan. Een weekendje op een waddeneiland vertoeven is ook al hartstikke leuk.

Ga naar een stad of dorp toe waar je hebt gewoond
Het opnieuw bezoeken van je vorige woonplaats breng herinneringen met zich mee. Bezoek het koffietentje waar je graag een bakkie pleur nuttigde of rij langs je oude middelbare school.

Kies een nieuwe hobby
En kies er dan een uit die niet meteen in je straatje zou liggen. Stel je bloot aan nieuwe dingen en wie weet heb je er een superfijne nieuwe hobby bij.

Bezoek een museum
Haast je niet door het museum om zoveel mogelijk te zien, maar neem de tijd om ieder stuk goed te bekijken. Interpreteer ze zoals jij het wil en niet zoals het informatiebordje zegt dat het hoort. 

Maak een project af waar je ooit aan was begonnen
Was je een paar jaar geleden zo enthousiast begonnen met het ontwerpen van kleding, ligt je project nu triest in de kast. Pak je spullen er weer bij en maak een project met hetzelfde enthousiasme af waarmee je ook was begonnen. 



Ga naar een concert
Vind een band die nog niet zo bekend is en verbreed je horizon. Je weet het maar nooit, wie weet zijn zij de nieuwe Coldplay. Ga alleen naar het concert en je merkt dat je veel beter naar de songtekst luistert en minder bezig bent met waar iedereen staat. 

Schrijf je in voor een cursus
En ga daar dan uiteraard ook heen. Altijd al eens een nieuwe taal willen leren of een kookcursus willen volgen? Dit is je kans!

Houd een elektronicadetox
Doe je telefoon uit, sluit je computer en geniet van de simpele dingen in het leven. Neem de tijd om een boek te lezen, ga lekker opruimen of ga je huis opnieuw decoreren. 

Beeld: I Stock

Deel dit artikel
Back to top