Fashion

TW Steel Spyker editions

Een Spyker om je pols
TW Steel Spyker editions
TW Steel en Spyker hebben de handen ineen geslagen en komen met een nieuw luxe horloge.

De horloges uit de Spyker-collectie van TW Steel zijn uniek in hun soort en wekken op meerdere fronten associaties met het automerk. Om te beginnen hebben de horloges een zeer actuele, oversized maatvoering. Beide modellen (Spyker Canteen en Spyker Tech) zijn uitgevoerd met een wijzerplaat waarbij het patroon verwijst naar de auto's van Spyker. De print is namelijk een afgeleide van de grill aan de voorzijde van een Spyker sportauto. Ook het herkenbare en tot de verbeelding sprekende logo, stammend uit 1914, ontbreekt uiteraard niet.

De Spyker Canteen (in TW660 en TW661 uitvoering) heeft een extra sportieve uitstraling vanwege de stalen tachymeterring en een chronograaffunctie. Een pittig detail zijn daarnaast de geraffineerde oranje stiksels op de zwart lederen horlogeband, een kenmerk uit het Spyker interieur. Het model is uitgerust met een secuur chronograaf uurwerk en is tot honderd meter waterdicht. Het horloge met chronograaf uurwerk kan de tijd tot 1/20 seconde nauwkeurig weergeven en is voorzien van een extra dag- en datumaanduiding. Het glas van de Canteen is van oersterk, gehard mineraalglas. Dit model heeft een kastdiameter van desgewenst 45 of 50 millimeter.

Het model Spyker Tech (TW668 en de TW669) heeft een stoere en opvallende uitstraling doordat deze allover zwart is met op de ring opvallende metalen schroef-studs. De brede rubberen band verwijst naar autobanden en ook de tachymeterring en een chronograaffunctie zijn van de partij. Een opvallend en luxe detail is de kleur oranje die als huiskleur van Spyker veel gebruikt wordt, en zodoende verwerkt is in de wijzerplaat. Ook dit model heeft een uiterst secuur chronograaf uurwerk en is tot honderd meter waterdicht. Het chronograaf uurwerk is tot 1/20 seconde nauwkeurig en het horloge kent een extra dag- en datumtoevoeging. Het geharde mineraalglas van de Tech is voorzien van een extra saffierlaag. Groot of extra groot? Er is een kast van 45 of 48 millimeter.

Deel dit artikel
Back to top