Fashion

Wicked Ways Tour Waylon

Landelijk - De 29-jarige zanger Waylon was mateloos populair in Holland’s Got Talent, scoort vervolgens met het nummer Wicked Way een top-10 hit in de Nederlandse hitlijsten en als klap op de vuurpijl mag hij als eerste Nederlandse solo-artiest een album (Wicked Ways) op het legendarische platenlabel Motown uitbrengen. Op zaterdag 13 februari 2010 staat Waylon in WATT Rotterdam. De voorverkoop is inmiddels gestart!
Waylon heeft een stem die klinkt alsof hij alle rock en soul van de jaren zestig en zeventig in zich verenigt. Een plaat die geproduceerd en ingespeeld is door de absolute top van de internationale muziekwereld. En een naam die als een eerbetoon beschouwd mag worden aan zijn grote inspirator.
Waylon heeft eigenlijk een achtergrond in de countrymuziek, niet in de soul. In 2000 kwam hij in contact met de Amerikaanse countryster Waylon Jennings, die wereldwijd meer dan tachtig miljoen platen verkocht, en werd door hem naar Nashville gehaald. Het gedroomde succes bleef echter uit in Nashville; bij Jennings werd datzelfde jaar suikerziekte geconstateerd en twee jaar later overleed hij aan de gevolgen hiervan. Waylon verloor zijn mentor en keerde terug naar Nederland. Na een periode van totale onverschilligheid herpakt de geboren artiest zich. Hij meldt zich met succesvol gevolg aan voor de talentenjacht Holland’s Got Talent. Hij ruilt country in voor ‘rock & soul’, zoals hij het zelf noemt. Het ruige van Rock & Roll, maar de intentie van soul.
ZA 13 02 2010 WAYLON + SUPPORT @ WATT [GROTE ZAAL]
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u
Tickets a € 12,50 (excl. servicekosten) zijn te koop via www.watt-rotterdam.nl, alle Primera winkels, en Plato en Velvet in Rotterdam.
Voor de complete concertagenda van Waylon kijk je op www.waylon.nl.

Deel dit artikel
Back to top