Fashion

Wu-Tang Killa Beez in Nederland!

In het kader van het tienjarig bestaan van the Wu-Tang Killa Beez komt de groep voor een tour naar Europa. Tijdens de tour zal ook een aantal keer voet op Nederlandse bodem gezet worden. Achter de beruchte hiphopformatie zit het brein van The Wu Tang Clan, RZA. The Killa Beez ontstond in 1998 en was direct populair wegens de toen zo immens beruchte Wu Tang. De verkoop van hun debuut The Swarm ging ook erg hard en de steeds wisselende bandleden gaven het Wu Tang Family gevoel sterk weer.
De groep verandert zo vaak dat er niet echt gesproken kan worden over een vast band. In 2002 was Ghostface Killah nog een actief lid in Killa Beez, anno 2006 bestaat de clan uit een heel andere formatie. Killa Beez zal met de volgende leden het podium in het Paard betreden: Beretta 9 & Shogun Assasson [Killarmy], Cilvaringz [Wu-Tang / RZA Productions], DJ Sueside [Wu-Tang Clan / RZA's DJ], Shabazz The Disciple [Gravediggaz], Bronze Nazareth [Wu-Tang / RZA Productions], Blue Raspberry [Vocalist 'Tical' & 'Cuban Linx'] en Barracuda [RZA - Birth Of A Prince].
Killa Beez maken hiphop zoals deze bedoeld is, politiek geladen teksten en rauwe beats. Geen mooipraterij van de gangsterwereld dus, noch de nu bij de teens zo hotte pingping muziek. Killa Beez staat voor volwassen hiphop en draagt al jaren een cult status met zich mee. In Amerika aan de East Coast zijn zij dan ook een begrip, en het lijkt erop dat Nederland er nu ook klaar voor is. Sinds 2005 is hiphop in Nederland en dan voornamelijk Nederlandse hiphop onwijs in opkomst.
Killa Beez speelt op vrijdag 20 januari in Het Paard van Troje om 20.30uur. De zaal gaat al open om 19.30uur. Voor dit optreden geldt het No Risk Ticket, de zogenaamde niet-goed-geld-terug actie. Als je het optreden niet ok vindt, dan kun je binnen 15 minuten bij de kassa je geld terugkrijgen! De deuren van de Melkweg gaan de 21e om 21.00uur open en de Beez zullen de 22e in Tilburg te werk gaan vanaf 15.00uur. Je ticket koop je voor €17 in de voorverkoop via Ticketservice. Het middagoptreden in 013 kost slechts €14.

Deel dit artikel
Back to top