Fashion

Fusion Hotel

Stijlvol overnachten in Praag - Met een beperkt budget toch stijlvol en luxe overnachten in Praag? Dat kan in het populaire Fusion Hotel, dat net een jaar geleden in Praag geopend is. Hier overnacht je al vanaf zestien euro in een hip hotel dat je meer dan alle benodigde voorzieningen biedt voor een heel vriendelijk prijsje.
Tekst: Letizia Luijs
Het Fusion Hotel ligt midden in het bruisende centrum van Praag. Bij binnenkomst wordt je begroet door het vriendelijke tweetalige personeel die je de lobby wijst. In de lobby heb je, relaxend op een van de fluoriderende loungebanken, even de tijd om alle verschillende indrukken van de entree te verwerken. Het Fusion Hotel bevind zich in een van de vele adembenemende Art Deco gebouwen van Praag. Een mooie klassieke uitstraling die verbazingwekkend goed matched met het moderne design interieur van dit zelfgenaamde State-of-the-art hotel.
[IMG01]

[IMG02]


Eenpersoonsbedje of het grootste bed van Europa
Het concept voor het Fusion hotel is bedacht door de Nederlander Nah-dja Tien. Zijn wens was een hip en stijlvol hotel op te zetten waarin mensen van alle standen en afkomsten onder een dak kunnen slapen. Een hotel dat meer biedt dan alleen maar een plek om te slapen. Daarom kun je in het Fusion Hotel overnachten voor een zacht prijsje van €16,- per nacht in een slaapzaal, maar voor €100,- kun je ook een kamer huren met het grootste bed van Europa (3,6 bij 2,4 meter) waar je met zes personen tegelijk in kunt slapen.
[IMG03]

[IMG04]

[IMG05]


Ondergewaardeerde luxe in budgetstijl
In plaats van een minibar op iedere kamer staan er buiten in de gang automaten waaruit je alle gewenste producten voor een overnachting kunt halen, zoals chocola, condooms, bier en vodka. Een ondergewaardeerde luxe die ze zelfs in sommige meersterrenhotels niet bieden. Verder kun je overal in het hotel gebruikmaken van een uitstekende, snelle wifi-verbinding en mensen met een iPhone hebben nog meer leuke extraatjes. Zo kunnen zij met hun iPhone de muziek in het restaurant uitkiezen, wat soms voor een chaotisch tafereel kan zorgen. Last but not least is de wasruimte in het restaurant. Mocht je kleding willen wassen tijdens je verblijf in Praag, dan kan dit terwijl je geniet van een smakelijk hapje of drankje in Fusion hotel restaurant Epopey.
[IMG06]

Soup in the City
Voor soepliefhebbers is Soup in the City de place to be in Praag. Soup in de City is een onderdeel van het Fusion hotel en hier kun je terecht voor een heerlijk licht en gezond soepontbijtje of lunch. Als je meer trek hebt in een verse salade of een gezonde sandwich ben je bij Soup in the City ook op het juiste adres.
[IMG07]


Epopey
Bij het Fusion hotel restaurant Epopey kun je genieten van de traditionele Tsjechische cuisine op basis van de seizoensproducten van het moment. Voor de internationale fijnproevers is er iedere week ook een ander menu met niet-Tsjechische gerechten. Denk aan een Franse, Italiaanse of Arabische kaart. Uiteraard kun hier ook terecht voor een uitgebreide selectie van Tsjechische biertjes.
[IMG08]


360⁰ Bar
Stijlvol een drankje doen kan in de hippe 360⁰ Bar van het Fusion Hotel. De naam verklapt het al, in het midden van het café is een grote ronde bar die zachtjes ronddraait. In de 360⁰ Bar hebben ze de authentieke Art Deco inrichting behouden zodat de bar een chique uitstraling heeft. Voor de echte party is er plaats voor een DJ en buiten op het aangrenzende terras kun je bij lekker weer genieten van een waterpijpje. De cocktails zijn hier betaalbaar en het publiek is hier fashionable.
Fusion hotel Praag
Panská 1308/9 110 00 Prague, Tsjechië
www.fusionhotels.com

Deel dit artikel
Back to top