Fashion

Richard Hutten & Bombay Sapphire

Amsterdam - Gin en design. Het is misschien een niet heel erg voor de hand liggende combinatie, maar Bombay Sapphire heeft de afgelopen jaren laten zien dat het wel kan. Ook tijdens Inside Design, dat van 13 t/m 16 september op diverse locaties in Amsterdam plaatsvindt, heeft het drankmerk twee topdesigners weten te strikken om live een cocktailbar te ontwerpen.
Richard Hutten en Jeroen Wesselink zullen op zaterdag 15 september live ter plekke een bar ontwerpen van de bekende blauwe Bombay Sapphire flessen. Van 14.00 tot 17.00 uur kun je deze ontwerpers aan het werk zien in het Transformatorhuis op het Westergasterrein in Amsterdam. De bar wordt onthuld en ingewijd tijdens een spectaculaire versie van de Bombay Sapphire Designer Cocktailparty, eveneens gehost door Richard Hutten.
De vierkante blauwe fles heeft een hoop ontwerpers geïnspireerd om aan de slag te gaan met de zeldzame kleur of het materiaal glas. Denk bijvoorbeeld aan de Bombay Sapphire Glass Competition, waarbij elk jaar honderden designers hun creatieve driften uit op het ontwerp van een cocktailglas. Neerlands designtrots Marcel Wanders won de prijs in 2002, wat aangeeft dat het een wedstrijd is die hoog aangeschreven staat. Maar ook in andere vormen zie je de Bombay Sapphire terug. Zo kun je op een vliegveld in Milaan de langste designbank ter wereld, van maar liefst 45 meter, ontworpen door Tom Dixon vinden of in New York op vliegveld JFK de bijna vijf meter kristallen kroonluchter van designer Yves Béhar spotten.
Je kunt de live performance van Richard Hutten en Jeroen Wesselink met Bombay Sapphire gratis bijwonen 14.00 tot 17.00 uur in het Transformatorhuis, Westergasterrein, Amsterdam. De cocktailparty is van 20.00 tot 24.00 uur.

Deel dit artikel
Back to top