Fashion

Openluchttheater Caprera

Bloemendaal - Terwijl in de reguliere theaters het seizoen zo ongeveer afgelopen is, gaan de openluchttheaters in ons land van de zomer natuurlijk weer van start. Met name openluchttheater Caprera in Bloemendaal is een geweldige plek om te genieten van muziek, theater, film, dans en entertainment. Flesje wijn mee, relaxte outfit aan en genieten van het lekkere weer! Klinkt goed hè? Daarom hebben we de leukste voorstellingen voor je op een rijtje gezet.
Welcome back to Hotel California
Je zult het niet zo snel in je hoofd halen om de wereldberoemde rockband The Eagles na te spelen. Dan moet je óf gek zijn óf met een steengoede band het podium op kunnen. De zes Hollandse kerels die samen De Egels (met een knipoog naar de Amerikanen) vormen, spelen uitstekend en helemaal in de geest van hun muzikale inspirators. Geraffineerd en swingend brengen zij de soepele Amerikaanse muziek, die in de jaren zeventig de wereld op z’n kop zette, terug in de schijnwerpers. Welcome back to Hotel California kun je aanschouwen op zaterdag 23 juni om 20.30 uur. Kaarten kosten € 21.
Ramses Shaffy, Liesbeth List en Alderliefste
Twee van de grootste iconen uit het Nederlandse theater vlammen als vanouds in een speciaal voor Caprera samengesteld concert. De muzikale basis van de avond wordt gevormd door het succesvolle poptrio Alderliefste, dat zich in de schijnwerpers speelde met een smaakvolle mix van internationale covers en zelfgeschreven Nederlandstalig werk in de lijn van Doe Maar en De Dijk. In 2003 lanceerde Alderliefste een succesvol Franstalig album vol zogenaamde 'powerchansons', waarin hippe invloeden uit de popmuziek werden gecombineerd met de nostalgie van het Franse chanson. Via dat album ontstond de samenwerking met twee van de grootste theaterperformers die Nederland kent: Ramses Shaffy en Liesbeth List. De voorstelling kun je bewonderen op vrijdag 27 juli om 20.30 uur. Kaarten kosten € 23.
Dame la mano
In New York en de nabijgelegen Latino-wijken in New Jersey leven veel Cubaanse ballingen. Een aantal van hen zijn de hoofdpersonen van 'Dame la mano'. Zij kijken wekelijks uit naar de zondag, de avond waarop zij zich uit kunnen leven op de versleten dansvloer van een danslokaal dat 'La Esquina Habanera' heet. In de film maak je kennis met mensen van alle leeftijden en sociale klassen. Een gevarieerde aanblik: gouden kettingen, gelakte dansschoenen, pruiken, minirokjes, witte hoeden, zonnebrillen, diepe decolletés. De trouwe bezoekers delen één ding: de rumba is een levensbehoefte, net als eten, drinken, vrijen en ademhalen. De muziek en dans houden hen op de been en het verlangen naar Cuba verbindt hen met elkaar. De film kun je zien op woensdag 1 augustus om 21.30 uur. Entree is € 9.
María Juncal
Aangekondigd als de nieuwste Spaanse flamencosensatie mag je de dansvoorstelling van María Juncal absoluut niet missen. Geniet van de onstuimige en werkelijk sensationele nieuwe flamencodiva. Ze is jong, mooi, energiek, dynamisch en in het bezit van een fabelachtige techniek. La Juncal geeft slechts twee optredens in Nederland: een in het Amsterdamse Concertgebouw én een in Bloemendaal, dus grijp je kans. De voorstelling vindt plaats op zaterdag 11 augustus om 20.30 uur. Kaarten kosten € 21.
God is my DJ
'God is my DJ' is een film, geregisseerd door Carin Goeijers, over de wereld van de 'dance', waarin jongeren op grootse feesten op zoek zijn naar genot, 'zichzelf zijn' en als individu deel uitmaken van een massa. Duncan Stutterheim organiseert sinds zijn eigen middelbare schooltijd de feesten waar hij zelf van droomde. Zijn jaarlijkse Sensation-feesten in de Amsterdamse Arena zijn een begrip onder jongeren en worden elk jaar massaal bezocht. De feesten brachten Duncan roem en geld. Maar hij is óók vader van twee dochtertjes. In de film volg je Duncan, zijn vrienden en gezin in de periode voor Sensation 2005 en krijgen een beeld van een generatie jongeren die 'loos' wil gaan op dance, maar óók een weg zoekt tussen genot en spiritualiteit. De film kun je zien op woensdag 15 augustus om 21.30 uur. Entree is € 9. (Beeld: Gilles Bensimon)

Deel dit artikel
Back to top