Beauty

Badkamer rituelenOnderzoekje van Rituals - Iedereen heeft zijn of haar eigen ritueel. Sommige mensen douchen meerdere keren per dag, terwijl anderen genoeg hebben aan twee keer in de week. Wordt er naar muziek geluisterd of wordt er juist zelf gezongen onder de douche? Is het badderen een snelle actie of maakt men er juist graag een uitgebreid ritueel van, met kaarsjes en muziek? Rituals heeft een onderzoekje gedaan onder haar klanten met verassende resultaten…
5.417 vrouwen en 530 mannen werkten aan het onderzoek mee.
49% van de mannen en 74% van de vrouwen denkt onder de douche helemaal nergens aan denkt. Voor velen dus echt een ontspanningsmomentje. Ondanks dat het verstand op nul staat, wordt er ook ‘gewerkt’ onder de douche. Maar liefst 38% van de heren en 47% van de dames maakt wel eens de voegen schoon tijdens het douchen. Toch weer tijdswinst in het huishouden!
22% van de mannen en 25% van de vrouwen doucht niet elke dag… een gegeven waar wij nogal van huiverde. Nog erger vonden we de uitkomst te lezen dat 4% van de respondenten (dus Rituals fans!) minder dan vier keer in de week doucht. Niet echt fris, maar wel milieubewust… brrr.
Favoriet liedje onder de douche? I’m singing in the rain! 51% van de mannen en 55% van de vrouwen zegt wel eens te zingen onder de douche. Naast eigen creaties en liedjes voor de kinderen zijn er een aantal duidelijke favorieten: Man - Vrouw:
1. I’m singing in the rain - 1. I’m singing in the rain
2. Morning has broken - 2. It’s raining men!
3. Hallelujah - 3. Walking on sunshine
53% van de mannen en 67% van de vrouwen neemt namelijk altijd zijn of haar eigen producten mee naar een hotel. Het is zelfs zo dat gemiddeld maar 2% van de respondenten nooit eigen producten meeneemt. Dit betekent dat maar liefst 98% van de ondervraagden zo gehecht is aan zijn of haar persoonlijke verzorgingsproducten dat het mee moeten slepen van een zware toilettas op de koop toe genomen wordt.
52% van de heren en 70% van de dames leest in bad. Hierbij zijn tijdschriften de onbetwiste nummer 1 (80%), gevolgd door boeken (60%). De nieuwe media doet het wat minder goed; 4% leest weleens iets van zijn of haar mobiele telefoon en slechts 0,5% checkt zijn of haar mail in bad.
52% van de ondervraagden vindt het lekker om nog wat te drinken in bad.
50% van de vrouwen houdt ervan om het gezellig in bad te maken door kaarsjes aan te steken of een ontspannend muziekje op te zetten. Opvallend is dat maar liefst 45% van de mannen hier ook van houdt en dan zijn kaarsjes én muziek het populairst met 15%.
Merendeel van de mannen gaat het liefst met partner in bad. 62% van de mannen geeft aan het liefst met de partner in bad te zitten. Onder de vrouwen ligt dit percentage wat lager namelijk op 40%. Het merendeel van de dames, 56%, gaat bij voorkeur alleen in bad.
Mascara... het blijft moeilijk - zonder rare gezichten te trekken! 45% van de dames krijgt het niet voor elkaar haar mascara aan te brengen zonder daarbij een spier te vertrekken. 55% van de dames kan dit inmiddels zonder blikken of blozen.
Thuiskomen = omkleden. Zo trekt 51% van de mannen direct een andere outfit aan na een lange werkdag. Onder vrouwen is dit 41%. Er zijn echter nog meer vrouwen (45%) die meteen hun schoenen uittrekken. De high heels zijn helaas dus nog steeds niet zo comfortabel dat ze de hele dag als pantoffeltjes aanvoelen...
www.Rituals.com

Deel dit artikel
Back to top