Beauty

Celebs love them maar dit is waarom je nooit een Scottish Fold cat moet nemen

Iedereen is tegenwoordig helemaal verliefd op de Scottish Fold katten, zo ook celebrities. Taylor Swift en Ed Sheeran hebben er eentje en toegegeven ze zijn cute to the max. Ondanks dat deze leuke poesjes er superlief en schattig uit zien; de volgende keer dat je er eentje ziet you should think twice… 

Dierenwelzijn campagnes, in onder andere Engeland, proberen namelijk een eind te maken aan het fokken van Scottish Folds en na wat onderzoek snappen wij best waarom. De genetische mutatie bij de katten die zorgt voor hun adorable uiterlijk veroorzaakt namelijk gezondheidsproblemen, waaronder artritis. 

Artritis is een ontsteking van de gewrichten, en de verschijnselen zijn onder anderen koorts en heftige pijn. “These cats have become so popular on social media and with celebrities. People are wanting to have these cats because of the small, floppy ears, but unfortunately it is another example of us prioritising how a pet looks rather than their quality of life,” vertelde Gudrun Ravetz, voorzitter van de British Veterinary Association. 

These genetic mutations, which all the Scottish fold cats will have, develop into lifelong incurable and painful diseases,” voegde ze hieraan toe. De fokker die Ed Sheeran zijn Scottish Fold gaf vertelde dan ook dat als hij eerder wist wat hier voor gevolgen aanzitten, hij direct was gestopt met het fokken van de beestjes. 

Dusss, als je helemaal verliefd bent op deze katten en je misschien wel overweegt er eentje te nemen: denk dan hieraan… Zoiets gun je zo'n schattig beestje niet. 

 

Meredith is allergic to joy.

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift) op

 

Meerkat Manor.

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift) op

 

THIS IS THE CUTEST THING

Een bericht gedeeld door edsheeran 😸 (@edsheeran) op

 

Calippo is my mood

Een bericht gedeeld door Ed Sheeran (@teddysphotos) op

 

U ok bro?

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift) op

 

Just a little cat in a big world.

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift) op

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top