Beauty

Dit is de juiste volgorde om je producten op je huid aan te brengen

Met al die producten die je in de ochtend en in de avond moet aanbrengen, snappen wij dat het lastig is om de juiste volgorde te pakken te krijgen. Wat moet er nou eerst en maakt het eigenlijk wel zoveel uit wat je als laatste aanbrengt? Het antwoord op de laatste vraag is ja en daarom gaan wij je precies vertellen hoe het nou zit met al die oliën en crèmes. 

Om te beginnen bij de basisregel; dunne producten komen voor de dikke crèmes. Dit komt omdat dunne producten eerder intrekken. Als je al een dikke crème op hebt gesmeerd, heeft bijvoorbeeld een olie weinig zin meer. Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel en die gaan we je natuurlijk ook vertellen. Zo haal je alles uit je routine en dat is het doel!

1. Olie cleanser
Een olie cleanser is heel zacht voor de huid, terwijl het wel al het vuil gemakkelijk verwijderd. Het is belangrijk om te weten dat als je een olie cleanser in de avond gebruikt, dat het niet nodig is om deze in de ochtend ook te gebruiken.
2. Water cleanser
Je kan een cleanser gebaseerd op water gebruiken, maar ook micellair water is een optie. Gebruik het op een watje en je bent good to go!
3. Hydraterende toner en essences
Deze producten geven de huid weer een boost na de cleansers. Hierdoor kunnen de rest van de producten optimaal inwerken op de huid. 
4. Een serum
Met een serum kan je de huid diep hydrateren en je kan er onzuiverheden mee aanpakken. Je huid is er keer op keer blij mee!
5. Oogcrème of serum
De huid rondom je oog is erg dun, dus zorg er daarom voor dat je de producten specifiek voor deze plek eerst aanbrengt en daarna pas de zwaardere crèmes. 
6. Moisturizer
Tijd voor de moisturizer! Een hele volle crème is lekker voor de huid, maar zo vlak voor je make-up is een wat lichtere moisturizer ook wel erg prettig. Maar net wat jij fijner vindt!
7. SPF
Je kan er niet omheen; SPF is voor elke dag. Je beschermt je huid ermee en je gaat er ook het vroegtijdig verouderen mee tegen. Doe je huid een plezier! De producten worden steeds beter, dus wees niet bang voor een dikke laag zonnebrandcrème die de hele dag op je huid blijft liggen. 

Paula's Choice Perfect Cleansing Oil
Garnier Skin Naturals Micellair Water - 125ml - Reinigingswater
Glow tonic - Pixi
Clarins rebalancing olie vochtarme/droge huid
Clinique eye treatment
Simple Hydraterende Gezichtscrème
Paula's Choice Clear Dagcrème SPF 30

De nacht is het uitgelezen moment voor je gezicht om weer te herstellen van de dag. Voor het slapen gaan gebruiken we daarom ook vaak van allerlei producten om onzuiverheden tegen te gaan. Je hoeft niet zuinig te zijn, want niemand die het ziet! Maar wanneer in je routine zijn deze producten aan de beurt?

Na je cleansers en je toner mag je aan de slag met de treatments. Als je glycoolzuur gebruikt dan mag deze als eerste aangebracht worden. Daarna de spot treatment en als laatste retinol. Wacht voordat je retinol aanbrengt ongeveer twintig minuutjes, zodat al je vorige producten goed zijn ingetrokken. 

Na deze producten gelden de rest van de eerstgenoemde stappen weer. Als allerlaatste kan je nog een slaapmaskertje aanbrengen. Zo ben je helemaal klaar om naar bed te gaan!

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top