Fashion

Fred Perry in de 9 straatjes

Amsterdam - De hippe negen straatjes in Amsterdam worden binnenkort verrijkt met alweer een leuke nieuwe winkel. Op 5 juni opent het internationale modemerk Fred Perry namelijk in de Hartenstraat haar flagshipstore!
Het merk is genoemd naar Fred Perry zelf, de laatste Engelse Wimbledon winnaar. Begin jaren vijftig startte Fred zijn tenniskledingmerk met als logo de lauwerkrans die ook te zien is op de Wimbledon trophies. In eerste instantie bestond de lijn alleen uit zweetbandjes, maar al gauw groeide het merk uit tot een allround label. Met name de polo's in klassieke en modekleuren werden een grote hit in de boetieks van Carnaby Street en bij Harrod's en Lillywhite's in Londen.
Ondanks zijn glamourimago in Engeland en de US is Fred Perry altijd een working class hero gebleven. De Brit Rock Music scene in de jaren zestig adopteerde de Mod-kleedstijl van Perry en later volgden bands als Oasis, Blur, No Doubt en de Foo Fighters. De stijl is nog altijd sporty street-chic met een klassieke tennis insteek en erg herkenbaar.
In de winkel vind je de twee Fred Perry premiumlijnen Classics en Tailored Sportswear. Voor de echte Fred Perry-puristen zijn er de originele slim-fit Fred's en een kleine selectie specials die om de zoveel tijd worden aangevuld. Fred Perry Authentic Store, Hartenstraat 25, Amsterdam.

Deel dit artikel
Back to top