Fashion

Couturier Frans Molenaar is overleden

De geliefde Nederlandse couturier is afgelopen vrijdag in het ziekenhuis overleden. Frans Molenaar belandde iets voor kerst in het ziekenhuis, nadat hij, in zijn huis, van de trap was gevallen. Zijn verwondingen ten gevolgen van zijn val zijn hem helaas fataal geworden. 

Mirjam Bax, de assistente van Frans Molenaar, liet vannochtend weten dat Frans is overleden. Frans Molenaar was 74 jaar. Frans Molenaar viel vorige maand zeer ongelukkig van de trap en brak daarbij een aantal ribben en zijn middenvoetsbeentje. Hiervoor werd hij behandeld in het VU ziekenhuis maar zijn gezondheid verslechterde snel.


Beeld: Getty

Frans Molenaar is een van de bekendste Nederlandse couturiers. Frans studeerde in 1958 af aan de Vakschool voor Kleermaker in Amsterdam. Hierna liep hij stage bij het Franse modehuis Nina Ricci in Parijs. Kort erna opende Frans Molenaar zijn eerste eigen winkel aan de Van Baerlestraat waarin hij zijn couture en ready-to-wear lijn verkocht. Nederlandse society vrouwen, actrices en royalty droegen graag een creatie van Frans Molenaar.

Molenaar riep tien jaar geleden de Frans Molenaar prijs tot leven. Een geldprijs van 10.000 euro voor aanstormend couturetalent. Onder ander Oscar Suleyman, Percy Irausquin, Melanie Brown, Edwin Oudshoorn en Liselore Frowijn namen deze prijs in ontvangst.

Frans Molenaar zou dit jaar 75 jaar worden. Ook was hij van plan dit jaar zijn 100ste collectie te tonen. Helaas heeft het niet zover mogen komen. Frans Molenaar kan zich absoluut rekenen tot één van de meest gerespecteerde Nederlandse couturiers. 

Bron:

Deel dit artikel
Back to top