Fashion

KS 1: kunst, mode, muziek

Amsterdam - De associatie met eigentijdse producten en vooruitstrevende muziek heeft een merk nog nooit slecht gedaan. Bij K- Swiss staat dergelijk marketingconcept hoog in het vaandel: het Amerikaanse bedrijf, behalve producent van sneakers ook van kleding, opende onlangs een exclusieve winkel in het centrum van Amsterdam. Behalve als verkooppunt voor gelimiteerde collecties en schoenen van K- Swiss, dient KS 1 als platform voor creatieve ideeën rondom disciplines als mode, fotografie, media, muziek en moderne kunst. De bedenkers kunnen de concepten hier daadwerkelijk uitvoeren en presenteren; alleen, maar ook met elkaar.
Het resulteert in een laagdrempelige broedplaats waar (inter)nationale bands hun muziek laten horen, (jonge) kunstenaars hun werk presenteren en liefhebbers een keur aan boeken, tijdschriften, accessoires en vinyl kunnen bemachtigen. Daarbij geeft K- Swiss op structurele basis het magazine Fake/ Real uit, waarvan elke uitgave in het teken staat van één band. Door hen totale creatieve vrijheid te geven bij de invulling ervan beoogt het merk niet alleen zichzelf, maar ook de hedendaagse muziekscene te promoten. KS 1 heeft volgens K- Swiss hetzelfde uitgangspunt: het merk vindt het belangrijk om naast zichzelf te associeren met creatieven, hun denkwijze te promoten en daarmee zowel het merk haar publiek te inspireren als de stad een culturele impuls te geven. Na Amsterdam worden er in de loop van 2008 winkels geopend in Londen en Parijs.
KS 1, Nieuwezijds Voorburgwal 262, Amsterdam. De winkel is geopend van vrijdag t/m zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur en donderdag van 11.00 tot 21.00, vanaf dinsdag zijn er echter medewerkers van K-Swiss. Geïnteresseerden zijn ook dan welkom.

Deel dit artikel
Back to top