Fashion

ARTEZ-studenten toveren kleding Claudia Sträter om tot unieke items

De vintage kledingstukken van Claudia Sträter zijn omgetoverd tot unieke items.
Negenentwintig creatievelingen van de Fashion & Design opleiding aan de ArtTEZ (de Hogeschool voor de Kunsten) hebben zich tussen 9 en 13 september aan deze once in a lifetime klus gewaagd... zie hieronder!


Annewil Ravensbergen: “Ik heb geselecteerd op felle kleuren & de tegenstelling van gladde stoffen en wollige stoffen. Aan die gladde stoffen wil ik graag zelf structuur aanbrengen.”


Boaz van Doornik: “Ik heb de stoffen gekozen op transparantie en niet-transparantie. Daarnaast zoek ik contrast tussen rood en zwart. Rood sprong in het oog tussen de neutrale kleuren toen we de selectie deden op het hoofdkantoor bij Claudia Sträter.”


Christina Albrecht:  “De selectie van de kledingstukken heb ik gemaakt op basis van kwaliteit & massa.”


Het atelier waar de studenten werken aan het redesign van de vintage kledingstukken.

Gevulde kledingrekken

De studenten hadden 1 week de tijd om hun persoonlijke stempel te drukken op zeven zelf uitgekozen items uit de collectie van CS. Voor het redesignen gebruikten de dolblije studenten alleen bestaande stoffen van de kleding. Benieuwd naar de items die onder handen genomen zijn? Onderstaand zie je de gevulde kledingrekken van drie studenten.


Kritische blik van vakkundige jury
Dat het serious business is, blijkt uit het feit dat het eindresultaat op 16 september beoordeelt zal worden door een vakkundige jury. Deze bestaat uit begeleidend docent Charlotte Bik en Ger-Jan de Gilde. De studenten met de vijf beste ontwerpen winnen een fotoshoot met Louise te Poele. Een typisch gevalletje 'goed voor je netwerk!'

Dutch Design Week Eindhoven

Wil je zelf bewonderen wat de studenten in elkaar geknutseld hebben? De vijf favoriete ontwerpen zullen getoond worden in de etalage van Claudia Sträter aan de Kalverstraat in Amsterdam, in Hoog Catherijne te Utrecht en in de vestiging in Arnhem. De ontwerpen krijgen vervolgens een ereplekje op de Dutch Design Week in Eindhoven, die plaats zal vinden in week 42 en 43.

Beeld: FS Agency

Deel dit artikel
Back to top